Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • Kokonainen broileri
  • 2 pnt ruohosipulia
  • 1 l rypsiöljyä
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • 10 oksaa timjamia
  • 2 dl sienilientä
  • ½ dl balsamicoa
  • ½ pkt voita
  • 1 dl kuivattuja tatteja
  • Vesikrassi
  • Kirveli
  • 4 lehteä savoijinkaali
  • ½ l kanalientä
  • 1 kpl sitruuna

Valmistusohje

Aloita renssaamalla broileri. Irrota toivomusluu ja leikkaa siivet kastiketta varten. Irrota rintafileet ja nahka. Poista sisäfileet. 

Aja blenderissä 2pnt ruohosipulia, 1/2tl suolaa ja 3dl öljyä. Aja niin kauan kunnes öljy alkaa höyryämään. Siivilöi kuituliinan läpi. 

Laita kanaliemi ja siiven osat redusoitumaan kattilaan. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Putsaa kanan nahasta rasva pois veitsen hamarapuolella ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja aseta nahan päälle leivinpaperi ja toinen pelti painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes nahka on rapea ja kullanruskea (n.10-15min).

Kuullota sipulit öljyssä. Leikkaa herkkusienet ja lisää kattilaan voin ja parin timjaminoksan kanssa. Kypsennä kunnes sienet ovat saanet hyvän värin. Lisää 2rkl balsamicoa ja 1 dl sienilientä. Anna liemen lähes haihtua ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakkaa pursotinpussiin. 

Stanssaa savoijinkaalista kiekkoja ja ryöppää suolatussa vedessä 1 min. Nosta jääveteen jäähtymään. Nosta jäähtyneet kaalit pellille ja kuivaa vesi pois. Sivele ruohosipuliöljyllä ja leikkaa kaalien päälle pienet nokareet voita, lämmitä 200 asteisessa uunissa ennen esille laittoa noin 3-4min. 

Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja asettele kiekoksi saman kokoisen stanssin sisälle millä stanssasit savoijinkaalin. Mausta oliiviöljyllä, balsamicolla, mustapippurilla ja suolalla. 

Siivilöi kanaliemi ja aja mukaan sauvasekoitinta käyttäen 30-40g voita. Mausta sitruunanmehulla. Esille laittaessa sekoita kastikkeen joukkoon ruohosipuliöljyä.

Paista broilerin rinnat öljyn, valkosipulin ja timjamin kanssa. Lisää pannulle 2 rkl voita ja paista loppuun voilla sivellen. Sisälämmön tulisi olla pannulta otettaessa 56-57 astetta. Anna lihan vetäytyä ja leikkaa pitkittäin esille laittoa varten.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin kera
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti