Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsarisotto

MTV
Julkaistu 29.09.2017 07:24

MTV LIFESTYLE

Kurpitsasta valmistat aurinkoisen oranssin risoton käden käänteessä! Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset (4 annosta)

  • n. ½ kg kurpitsaa (esim. myski tai hokkaido)
  • 2 + 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 10 salvianlehteä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • n. 1- 1 ½ l kana- tai kasvislientä
  • ½-1 sitruunan mehu
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita

pinnalle

  • 12 salvianlehteä
  • tilkka öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet sekä siemenkiinnikkeet lusikan avulla pois. Kuori kurpitsa ja kuutioi. Levitä kuutiot uunipellille ja pirskottele päälle öljyä (2 rkl), suolaa ja mustapippuria. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa kunnes ne saavat kauniin värin.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmitä niitä öljyssä (1 rkl) miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Käytä mahdollisimman laakea pannua. Lisää riisit ja anna niiden kuullottua. Hienonna salvia ja sekoita mukaan.

Possauta mukaan valkoviini ja anna imeytyä riisiin. Mikäli et halua käyttää viiniä, jätä se pois ja lisää vastaavasti enemmän lientä.

Kuumenna kattilassa kana-tai kasvisliemi ja pidä se kiehuvan kuumana risottopannun vieressä koko ajan. Nostele risottoon kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä, koko ajan hitaasti hämmentäen, jotta risoton tärkkelys irtoaa ja risotosta tulee täyteläisen puuroinen. Risottoriisin kypsyminen kestää noin 18 minuuttia. Lisää kymmenen minuutin kohdalla mukaan myös kurpitsakuutiot, ne saavat osittain muhjuuntua risoton sekaan.

Paista pinnalle tulevat salvianlehdet 1-2 min rapeiksi öljyssä, nosta talouspaperinpäälle valumaan.

Kun riisi alkaa olla napakan kypsää, sekoita mukaan sitruunamehu, parmesaani ja voi. Mausta mustapippurilla ja tarpeen tullen suolalla. Viimeistele risottoannokset paistetuilla salvianlehdillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoKasviskaalikääryleetKaalikääryleet tomaattikastikkeessaNokkoskeitto uppomunien kanssa
RisottoRisottoKasvisruokaHuomenta SuomiPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 08.10.202211:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 26.03.201811:42
    Hellapoliisi

    Parsarisotto

  • 29.09.201707:24
    Risotto

    Kurpitsarisotto