MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_MATTI_makea_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g valkosuklaata
  • 650 g kuohukermaa
  • 165 g maitoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl valkoherukkoita
  • 3 kpl liivatetta
  • Kananmunia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kiehauta 180 g kermaa ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita niin että suklaa sulaa. Jäähdytä ja lisää sekaan valkuaiset. Kypsennä sifonissa 60 asteessa n. 45 minuuttia.

Kiehauta 250 g kermaa ja lisää 2 timjamin oksaa. Sekoita 70 g keltuaista ja 50 g sokeria, kypsennä kermamassan kanssa 80 asteiseksi ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi ja jäähdytä. Vatkaa auki ja laita pursotinpussiin.

Karamellisoi sokeri ja lisää 85 g vettä. Keitä 103 asteiseksi. Jäähdytä. Lisää 1 tl vaalea balsamicoa valkoherukoille..

Sekoita keskenään vehnäjauhot, 2 tl leivinjauhetta, 0,75 dl mantelijauhoa, 4 rkl öljyä ja 1 dl maitoa sekä 2 kananmunaa. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää tämän jälkeen maito ja munat, sekä öljy. Mikrouuni kypsennä noin 1 min.

Paahda valkosuklaata 175 asteisessa uunissa n. 6-8 min.

Mittaa pannacotan ainekset, eli 215 g kerma, 65 g maito, 110 g valkosuklaa, 15 g sokeri ja 1 ½ liivatelehteä. Kiehauta nesteet ja sokeri. Kaada kuuma neste suklaan päälle ja sekoita. Lisää liotettu liivate ja siivilöi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!