MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Ainekset
- 300 g valkosuklaata
- 650 g kuohukermaa
- 165 g maitoa
- 3 dl sokeria
- 1 dl valkoherukkoita
- 3 kpl liivatetta
- Kananmunia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,75 dl mantelijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kiehauta 180 g kermaa ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita niin että suklaa sulaa. Jäähdytä ja lisää sekaan valkuaiset. Kypsennä sifonissa 60 asteessa n. 45 minuuttia.
Kiehauta 250 g kermaa ja lisää 2 timjamin oksaa. Sekoita 70 g keltuaista ja 50 g sokeria, kypsennä kermamassan kanssa 80 asteiseksi ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi ja jäähdytä. Vatkaa auki ja laita pursotinpussiin.
Karamellisoi sokeri ja lisää 85 g vettä. Keitä 103 asteiseksi. Jäähdytä. Lisää 1 tl vaalea balsamicoa valkoherukoille..
Sekoita keskenään vehnäjauhot, 2 tl leivinjauhetta, 0,75 dl mantelijauhoa, 4 rkl öljyä ja 1 dl maitoa sekä 2 kananmunaa. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää tämän jälkeen maito ja munat, sekä öljy. Mikrouuni kypsennä noin 1 min.
Paahda valkosuklaata 175 asteisessa uunissa n. 6-8 min.
Mittaa pannacotan ainekset, eli 215 g kerma, 65 g maito, 110 g valkosuklaa, 15 g sokeri ja 1 ½ liivatelehteä. Kiehauta nesteet ja sokeri. Kaada kuuma neste suklaan päälle ja sekoita. Lisää liotettu liivate ja siivilöi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka