MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_MATTI_makea_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g valkosuklaata
  • 650 g kuohukermaa
  • 165 g maitoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl valkoherukkoita
  • 3 kpl liivatetta
  • Kananmunia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kiehauta 180 g kermaa ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita niin että suklaa sulaa. Jäähdytä ja lisää sekaan valkuaiset. Kypsennä sifonissa 60 asteessa n. 45 minuuttia.

Kiehauta 250 g kermaa ja lisää 2 timjamin oksaa. Sekoita 70 g keltuaista ja 50 g sokeria, kypsennä kermamassan kanssa 80 asteiseksi ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi ja jäähdytä. Vatkaa auki ja laita pursotinpussiin.

Karamellisoi sokeri ja lisää 85 g vettä. Keitä 103 asteiseksi. Jäähdytä. Lisää 1 tl vaalea balsamicoa valkoherukoille..

Sekoita keskenään vehnäjauhot, 2 tl leivinjauhetta, 0,75 dl mantelijauhoa, 4 rkl öljyä ja 1 dl maitoa sekä 2 kananmunaa. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää tämän jälkeen maito ja munat, sekä öljy. Mikrouuni kypsennä noin 1 min.

Paahda valkosuklaata 175 asteisessa uunissa n. 6-8 min.

Mittaa pannacotan ainekset, eli 215 g kerma, 65 g maito, 110 g valkosuklaa, 15 g sokeri ja 1 ½ liivatelehteä. Kiehauta nesteet ja sokeri. Kaada kuuma neste suklaan päälle ja sekoita. Lisää liotettu liivate ja siivilöi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.