Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin resepti

Julkaistu 30.11.2023 10:31

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g valkosuklaata
  • 650 g kuohukermaa
  • 165 g maitoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl valkoherukkoita
  • 3 kpl liivatetta
  • Kananmunia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kiehauta 180 g kermaa ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita niin että suklaa sulaa. Jäähdytä ja lisää sekaan valkuaiset. Kypsennä sifonissa 60 asteessa n. 45 minuuttia.

Kiehauta 250 g kermaa ja lisää 2 timjamin oksaa. Sekoita 70 g keltuaista ja 50 g sokeria, kypsennä kermamassan kanssa 80 asteiseksi ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi ja jäähdytä. Vatkaa auki ja laita pursotinpussiin.

Karamellisoi sokeri ja lisää 85 g vettä. Keitä 103 asteiseksi. Jäähdytä. Lisää 1 tl vaalea balsamicoa valkoherukoille..

Sekoita keskenään vehnäjauhot, 2 tl leivinjauhetta, 0,75 dl mantelijauhoa, 4 rkl öljyä ja 1 dl maitoa sekä 2 kananmunaa. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää tämän jälkeen maito ja munat, sekä öljy. Mikrouuni kypsennä noin 1 min.

Paahda valkosuklaata 175 asteisessa uunissa n. 6-8 min.

Mittaa pannacotan ainekset, eli 215 g kerma, 65 g maito, 110 g valkosuklaa, 15 g sokeri ja 1 ½ liivatelehteä. Kiehauta nesteet ja sokeri. Kaada kuuma neste suklaan päälle ja sekoita. Lisää liotettu liivate ja siivilöi.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: Kuningatar – Matiaksen reseptiMasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti