Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen resepti

Julkaistu 30.11.2023 10:52

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Lakujäätelö

  • 2,5 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 3 kpl keltuaista
  • 3 rkl lakujauhetta

Tyrni-valkosuklaa namelaka

  • 60 g kermaa
  • 2,4 g liivatetta
  • 3 g glukoosia
  • 102 g valkosuklaata
  • 80 g kylmää kermaa
  • 40 g tyrnimehua

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g valkosuklaata

Appelsiini sponge-cake

  • 3 kpl lananmunaa
  • 95 g sokeria
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 75 g voisulaa
  • 20 g appelsiinimehua

Sokeroitu tyrni

  • 1 dl tyrniä
  • 0,5 dl sokeri

Valmistusohje

Kiehauta kerma ja maito kattilassa ja vatkaa sokerista sekä munista kevyt vaahto. Kaada kerma maitoon nauhana ja kypsennä 83 asteeseen. Mausta lakujauheella, jäähdytä massa ja laita jäätelökoneeseen.

Laita liivate likoamaan. Kiehauta 60g kermaa ja 3g glukoosia. Mittaa kulhoon suklaa. Lisää liivate kiehautettuun kerma-maitoon. Kaada ohuena nauhana suklaan joukkoon samalla poraten sauvasekoittimella. Poraa lopuksi joukkoon kerma ja tyrnimehu. 

Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes kullanruskea.

Sekoita kulhossa sponge kakun ainekset. Mittaa jauhot ja sokeri, lisää joukkoon munat ja sen jälkeen voisula. Lisää lopuksi mehu. Laita massa sifoniin ja panosta kahdella patruunalla. Laita massa kertakäyttökippoihin puolilleen ja mikrota 850W uunissa 1 min. Käännä kupit ylösalaisin pellille kun otat ne mikrosta ja anna jäähtyä.

Sekoita sokeri ja tyrnit keskenään, anna sokerin sulaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Kuningatar – Matiaksen reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiTuulihatut
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti