MasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_ADELE_kuva_juuli_aschan_001 (1)

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Lakujäätelö

  • 2,5 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 3 kpl keltuaista
  • 3 rkl lakujauhetta

Tyrni-valkosuklaa namelaka

  • 60 g kermaa
  • 2,4 g liivatetta
  • 3 g glukoosia
  • 102 g valkosuklaata
  • 80 g kylmää kermaa
  • 40 g tyrnimehua

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g valkosuklaata

Appelsiini sponge-cake

  • 3 kpl lananmunaa
  • 95 g sokeria
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 75 g voisulaa
  • 20 g appelsiinimehua

Sokeroitu tyrni

  • 1 dl tyrniä
  • 0,5 dl sokeri

Valmistusohje

Kiehauta kerma ja maito kattilassa ja vatkaa sokerista sekä munista kevyt vaahto. Kaada kerma maitoon nauhana ja kypsennä 83 asteeseen. Mausta lakujauheella, jäähdytä massa ja laita jäätelökoneeseen.

Laita liivate likoamaan. Kiehauta 60g kermaa ja 3g glukoosia. Mittaa kulhoon suklaa. Lisää liivate kiehautettuun kerma-maitoon. Kaada ohuena nauhana suklaan joukkoon samalla poraten sauvasekoittimella. Poraa lopuksi joukkoon kerma ja tyrnimehu. 

Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes kullanruskea.

Sekoita kulhossa sponge kakun ainekset. Mittaa jauhot ja sokeri, lisää joukkoon munat ja sen jälkeen voisula. Lisää lopuksi mehu. Laita massa sifoniin ja panosta kahdella patruunalla. Laita massa kertakäyttökippoihin puolilleen ja mikrota 850W uunissa 1 min. Käännä kupit ylösalaisin pellille kun otat ne mikrosta ja anna jäähtyä.

Sekoita sokeri ja tyrnit keskenään, anna sokerin sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!