Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Ainekset

  • 6 kpl erilaisia omenoita
  • 1 kpl sitruunan mehua
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kpl kanelitanko
  • 100 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ¾ dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Pilko 3 kpl omenoita kulhoon pieneksi kuutioksi. Laita perään yhden sitruunan mehu, maitorahka, sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja mausta vielä kanelilla. Siirrä massa pursotinpussiin ja kylmään.

Laita uuni 175 asteeseen. Halkaise omena kahtia ja kuori lusikalla sisus ulos, niin että kuori ja reunasta hieman jää jäljelle. Laita kulhoon voi, kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Nypi käsin niin että massa on murua. Valuta vaahterasiirappia päälle. Paista uunissa 25min. Jäähdytä paistamisen jälkeen.

Kasaa annos niin, että laitat omenarahkaa lautasen pohjalle ja nostat jäähtyneen omenan päälle. Koristele vielä omenasiivulla ja raastetulla kanelitangolla.

Lisää aiheesta:

Kesäkurpitsa-sitruunakakkuMasterChef Suomi: Tarte Tatin ja kanelijäätelö, Pilvin reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiKurpitsapiirakkaOmena-toscapiirakkaKermainen omenapaistos
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti