Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 21:15

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kpl tuorehiiva
  • 200 g 00-vehnäjauhoja
  • 140 g vettä ja 1l liemeen
  • 6 kpl kuivattua siitakesientä
  • 1 levy kombua
  • 1 dl soijaa
  • 1 rkl miriniä
  • 500 g tuoreita sieniä kuten siitake, kuningas vinokas, osterivinokas, enokia
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 1 teepussi, earl grey
  • Suolaa ja pippuria
  • Tryffeliöljyä

Valmistusohje

Mittaa kattilaan litra vettä ja laita kombu ja kuivatat siitake sienet veteen. Keitä noin 2 minuuttia ja poista kombu. Jatka sienien keittämistä kunnes maku tule hyvin esiin. Lopuksi hauduta tee mukaan muutaman minuutin ajan. 

Murustele tuore hiiva ja laita plekillä uuniin 180-asteeseen noin tunniksi. Jäähdytä ja murskaa hienoksi morttelissa.

Sekoita 200 g jauhoa ja 140 g vettä taikinaksi, lisää hieman suolaa ja vaivaa taikinaa hetken kunnes se ei ole enää tahmeaa, lisää tarvittaessa vehnäjauhoa. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin lepäämään kunnes se tuntuu korvanlehdeltä. 

Pilko shalotti pieneksi sienten kanssa. Jätä muutamia sieniä kokonaisiksi annoksen kokoamista varten ja paista muut täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon tryffeliä tai lisää hieman tryffeliöljyä. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ja laita pursotinpussiin. 

Kauli taikinasta ohutta levyä ja leikkaa stanssilla ympyröitä. Pursota keskelle täytettä ja taita kiinni ja tee navan näköisiä muotoja. Keitä pelmenit liemessä. 

Paista vielä ohuita suikaleita kuningasosterista ja kokonaisia enokeja annokseen. Ja ripottele päälle hiivasta tehtyä umami-jauhetta. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti