MasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n resepti

mc_eps8_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 1 pitkä pala retikkaa
  • 200 g mansikoita
  • yrttejä niput
  • 1 dl soija
  • 1 rkl miso
  • 2 rkl mirin
  • 1 rkl seesamöljy
  • 0.5 dl valkoviinietikka
  • 1 rkl voi
  • 1,5 dl sokeri
  • 1 tai 2 chiliä maun mukaan

Valmistusohje

Valmista pikkeliliemi (1-2-3 liemi) johon laitat tuoreita mansikoita antamaan makua.

Raasta retikasta juustohöylällä tai mandoliinillä ohuita siivuja.

Valmista marinadi soijasta, mirinistä, chilistä, 0.5dl sokeria, mintusta, seesamöljystä.  Kiehauta ja laita siivutetut mansikat marinadiin. Anna marinoitua vähintään 15min.

Sulata voi kattilassa ja lisää miso ja loraus vettä. Sekoita tasaiseksi mutta paksuhkoksi kastikkeeksi.

Ota retikkasiivut pois etikkaliemestä ja aseta työtasolle.

Asettele retikkasiivun yläpäähän ensin pohjalle yrttejä, sitten muutama marinoitu mansikka ja tuoreita mansikoita. Laita vielä muutama yrtti mansikoiden päälle

Rullaa varovasti tiiviiksi rullaksi niin että yrttien päät tulevat yli rullan molemmista päistä. Jätä sauma alas.

Voitele siveltimellä miso-voita rullaan ja asettele tuore tai vaikka uunissa kuivattu mansikka rullan päälle ja viimeistele kauniilla ja pienellä yrttisilpulla.

Toista niin monta kertaa kuin haluat. Yhdelle ruokailijalle sopiva alkupala on 3 rullaa.

Nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.