Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pitkä pala retikkaa
  • 200 g mansikoita
  • yrttejä niput
  • 1 dl soija
  • 1 rkl miso
  • 2 rkl mirin
  • 1 rkl seesamöljy
  • 0.5 dl valkoviinietikka
  • 1 rkl voi
  • 1,5 dl sokeri
  • 1 tai 2 chiliä maun mukaan

Valmistusohje

Valmista pikkeliliemi (1-2-3 liemi) johon laitat tuoreita mansikoita antamaan makua.

Raasta retikasta juustohöylällä tai mandoliinillä ohuita siivuja.

Valmista marinadi soijasta, mirinistä, chilistä, 0.5dl sokeria, mintusta, seesamöljystä.  Kiehauta ja laita siivutetut mansikat marinadiin. Anna marinoitua vähintään 15min.

Sulata voi kattilassa ja lisää miso ja loraus vettä. Sekoita tasaiseksi mutta paksuhkoksi kastikkeeksi.

Ota retikkasiivut pois etikkaliemestä ja aseta työtasolle.

Asettele retikkasiivun yläpäähän ensin pohjalle yrttejä, sitten muutama marinoitu mansikka ja tuoreita mansikoita. Laita vielä muutama yrtti mansikoiden päälle

Rullaa varovasti tiiviiksi rullaksi niin että yrttien päät tulevat yli rullan molemmista päistä. Jätä sauma alas.

Voitele siveltimellä miso-voita rullaan ja asettele tuore tai vaikka uunissa kuivattu mansikka rullan päälle ja viimeistele kauniilla ja pienellä yrttisilpulla.

Toista niin monta kertaa kuin haluat. Yhdelle ruokailijalle sopiva alkupala on 3 rullaa.

Nauti.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun reseptiMasterChef: Mansikkarisotto – Teemu I:n reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti