MasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps6_annos_JOHANNA_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Ainekset

  • 6 kpl meri-tai tiikerirapua
  • 200 g vehnäjauhoja, plus lisää taikinan pyöritykseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tempuraan)
  • 1 rkl riisijauhoja
  • 1 punainen chili
  • Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • Puolikas shalottisipuli
  • 1 sitruunaruoho
  • Korianteria maun mukaan
  • 1 limeä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl mustariisiviinietikkaa
  • 1 rkl chiliä öljyssä
  • 2 rkl black bean kastiketta
  • 1 tlk kalakastiketta
  • Suolaa

Valmistusohje

Aloita tekemällä taikina dim sumeja varten. Yhdistä 200g vehnäjauhoa ja noin 100g vettä, jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän vettä tai jos vastaisesti tuntuu löysältä niin lisää jauhoa. Vaivaa taikinaa ensin kulhossa kunnes se on yhtenäinen pallo ja jatka sen jälkeen taikinan työstämistä pöydällä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.

Aloita täytteen tekeminen kuorimalla ravut, leikkaamalla shalottisipuli ja murskaamalla valkosipulin kynsi. Kuullota kaikki pannulla ja paista vielä kevyesti. Aja massa tasaiseksi sauvasekoitinta käyttäen ja mausta suolalla sekä limen kuorella.  Paista pieni maistamista varten ja laita täyte kylmään odottamaan pyörittämistä. 

Tee 1-2-3(1osa etikkaa, 2osa sokeria, 3osa vettä) liemi ja lisää siihen riisiviinietikkaa, leikkaa joukkoon 1/3 osa sitruunaruohoa ja puolikas chili ilman siemeniä. Sulata sokeri ja laita kylmään jäähtymään. Kuori ja kuutioi joukkoon kun liemi on jäähtynyt. 

Tee mustariisiviinietikasta, chili öljystä, black bean saucesta, kalakastikkeesta ja sitruunamehusta dippi, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 

Parhaat ruokaohjelmat