Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan resepti

Julkaistu 12.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Ainekset

  • 6 kpl meri-tai tiikerirapua
  • 200 g vehnäjauhoja, plus lisää taikinan pyöritykseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tempuraan)
  • 1 rkl riisijauhoja
  • 1 punainen chili
  • Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • Puolikas shalottisipuli
  • 1 sitruunaruoho
  • Korianteria maun mukaan
  • 1 limeä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl mustariisiviinietikkaa
  • 1 rkl chiliä öljyssä
  • 2 rkl black bean kastiketta
  • 1 tlk kalakastiketta
  • Suolaa

Valmistusohje

Aloita tekemällä taikina dim sumeja varten. Yhdistä 200g vehnäjauhoa ja noin 100g vettä, jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän vettä tai jos vastaisesti tuntuu löysältä niin lisää jauhoa. Vaivaa taikinaa ensin kulhossa kunnes se on yhtenäinen pallo ja jatka sen jälkeen taikinan työstämistä pöydällä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.

Aloita täytteen tekeminen kuorimalla ravut, leikkaamalla shalottisipuli ja murskaamalla valkosipulin kynsi. Kuullota kaikki pannulla ja paista vielä kevyesti. Aja massa tasaiseksi sauvasekoitinta käyttäen ja mausta suolalla sekä limen kuorella.  Paista pieni maistamista varten ja laita täyte kylmään odottamaan pyörittämistä. 

Tee 1-2-3(1osa etikkaa, 2osa sokeria, 3osa vettä) liemi ja lisää siihen riisiviinietikkaa, leikkaa joukkoon 1/3 osa sitruunaruohoa ja puolikas chili ilman siemeniä. Sulata sokeri ja laita kylmään jäähtymään. Kuori ja kuutioi joukkoon kun liemi on jäähtynyt. 

Tee mustariisiviinietikasta, chili öljystä, black bean saucesta, kalakastikkeesta ja sitruunamehusta dippi, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Bao bun Shao Xing rapealla kanalla, Then reseptiMasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Gyozat – Ellan reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti