MasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Perunarieska
- 1 kg rosamunda perunoita
- 500 g vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 60 g voita
- 15 g suolaa
Marinoitu kaali
- 1 keräkaali
- 5 dl soijakastiketta
- 1 limen mehu
- 1 dl seesamiöljyä
- Pala inkivääriä
- 1 dl miriniä
- 1 kuivattu chili
- 5 rkl ruokosokeria
- 1 dl vettä
Tattipyree
- 300 g herkkutatteja
- 1 sipuli
- 3 kynttä valkosipulia
- 2 rkl soijaa
- 5 dl kermaa
- 60 g voita
Marinoitu sieni
- 100 g pieniä sieniä esim. shimeji
- 2 dl kaalien marinointilientä
Valmistusohje
Aloita valmistamalla perunarieska. Kuori ja keitä perunat kypsäksi ja aja sileäksi lumeksi. Sekoita lumeen vehnäjauhot, suola ja voi, jäähdytä ja lisää kananmunat. Lisää jauhoja tarvittaessa ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Kauli jauhotetulla pöydällä ja stanssaa kiekkoja. Paista kuumalla pannulla hyvään väriin.
Valmista tattipyree paistamalla sieniin ja sipuleihin hyvä väri. Lisää kerma ja soija. Aja sileäksi tehosekoittimessa ja lisää samalla voi. Mausta.
Valmista marinointiliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pilko kaali ohueksi suikaleeksi ja renssaa sienet sopivan kokoisiksi. Kaada marinadi päälle.
Kokoa cocktailpala laittamalla alhaalta ylös rieska, tattipyree, kaali ja sieni. Koristele kultapölyllä ja ruiskukalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Pika bébét
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan