Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Sieniä kolmella tapaa – Jennyn resepti

Julkaistu 31.05.2022 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl + 2 dl kuivattuja sieniä
  • 6 herkkusientä
  • nippu timjamia
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 l vettä
  • 4 sellerin vartta
  • ½ lanttu
  • 2 isoa salottisipulia
  • 2 rkl misotahnaa
  • 200 g voita
  • 5 keltuaista
  • 1 täysmuna
  • 140 g 00-jauhoa
  • 140 g durumjauhoa
  • 1 lime
  • 1 rkl ruokosokeria
  • reilusti suolaa
  • pari valkosipulin kynttä
  • 3 rkl soijaa
  • 200 g purkki maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohje

Liota puolet kuivatuista sienistä vedessä.

Tee pastataikina. Sekoita jauhot, keltuaiset ja kananmuna ja muutama ruokalusikallinen vettä. Vaivaa kiinteäksi, vakumoi ja anna levätä ainakin 10 min.

Tee liemi. Laita isoon kattilaan 100 g voita, pilkottu selleri, ¼ lanttua ja sipulit, 1-2 valkosipulin kynttä, ruokosokeri, hyppysellinen suolaa ja 1l vettä. Lisää puolet kuivatuista sienistä ja 3 herkkusientä paloiteltuna kattilaan. Anna liemen keittyä ja tekeytyä ainakin 30 min. Lisää soijaa, 1 rkl misoa, suolaa, pari timjamin oksaa, ½ limen mehu ja tarkista maku. Maun kuuluu olla tummaa, sieninen ja umaminen. Siivilöi liemi ja redusoi, kunnes jäljellä on 4-5 dl.

Tee pastan täyte. Laita kulhoon tuorejuusto, liotetut sienet, puoli nippua timjamia hienoksi pilkottuna, vähän sienilientä, suolaa ja mustapippuria. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa 1 rkl etikkaa tuomaan happoa.

Valmista tortellinit. Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää ainakin 0,5 dl suolaa veteen. Rullaa pasta pastakoneella ohueksi levyksi, jaa sopiviin osioihin, pursota täyte ja sulje pasta sienivedellä. Keitä n. 2 minuuttia ja valele sieniliemellä.

Paista sienet ja lantut. Pilko lantut ja viipaloi tuoreet herkkusienet. Laita pannulle voita ja misotahnaa. Paista pannulla lanttuja kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Paista sen jälkeen sienet, kunnet ne ovat saaneet kauniin värin pintaan.

Laita lautaselle liemi, sienet, lantut ja tortellineja. Koristele timjamilla ja lisää päälle vielä vähän limemehua ja suolaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenuMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihilloMasterChef: Gyozat – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti