Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Gyozat – Ellan resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 pieni pak choi
  • 1 porkkana raastettuna
  • kourallinen siitakesieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 cm inkivääriä raastettuna
  • iso punainen chili
  • kalakastiketta
  • 2 limeä
  • soijakastiketta
  • seesamiöljyä
  • 1/2 kurkkua
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl gochujangtahnaa
  • nippu retiisiä
  • suolaa
  • 1 rkl maizenaa

Valmistusohje

Mittaa jauhot monitoimikoneen kulhoon laita konekäyntiin. Lisää vesi kulhoon ja anna käydä noin 5 min, vaivaa taikinaa vielä hetki käsin, jauhoita ja laita muovissa jääkaappiin odottamaan.

Pilko pieneksi valkosipulit, yksi kevätsipuli, sienet ja chili. Lisää loraus seesamiöljyä pannulle ja kuullota kevyesti sipulit, puolet chilistä, porkkanaraaste, inkivääriraaste ja sienet. Siirrä täyte kulhoon mauste kalakastikkeella, soijakastikkeella, 1 limen mehulla ja suolalla. Maista ja mausta mielesi mukaan.

Viipaloi kurkku mandoliinilla ja halkaise kevätsipulien valkoinen osa neljään osaan. Mittaa kattilaan viinietikka, vesi ja sokeri, kiehauta. Anna jäähtyä hetki, sekoita gochujangtahna liemeen ja kaada viipaloitujen kurkkujen ja kevätsipulin päälle.

Sekoita kulhossa loput chilit, n.1dl soijakastiketta, ½ vettä, limenmehu, 2rkl kalakastiketta ja 1tl sokeria kulhossa. Maista ja mausta oman maun mukaan.

Ota taikina jääkaapista, jauhoita työtaso. Voit joko kaulita taikinan ohueksi tai työstää pastakoneen läpi, leikkaa muotilla pyöreitä n.11cm-12cm pohjia. Laita täytettä keskelle ja painele tiukasti kiinni. Reunat voi myös laskostaa nätisti. Nosta jauhoiteutulle alustalle.

Kuumenna pannulla 1rkl seesamiöljyä ja nostele gyozat pannulle, laita kansi päälle ja anna paistua noin 2 minuuttiia. Sekoita kulhossa 1dl vettä ja 1rkl maizenaa ja kaada pannulle niin että pannun pohjalla on noin 1cm nestettä. Laita kansi ja anna paistua 5min, nosta kansi ja anna lopun veden haihtua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Sieniä kolmella tapaa – Jennyn reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti