Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo

Julkaistu 14.06.2022 21:17

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarja 19. jaksossa semifinaali-kolmikko pääsee valmistamaan juhlat tuomaristolle. Katso Ollin resepti!

Ainekset

  • 4 Porkkanaa
  • 2 Sipulia
  • 1 palsternakka
  • 3 Valkosipulia
  • 1 Rosmariinipuska
  • 2 dl Punaviini
  • suola
  • mustapippuri
  • oliiviöljy
  • lehtikaali
  • öljy
  • suola
  • 6 perunaa
  • 100 g voita
  • loraus punaista maitoa
  • suolaa

Sipulipiirakka

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauho
  • 40 g parmesan
  • 1 rkl vettä
  • 5 salottisipulia
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vaalea balsamico
  • 4 kpl kananmunan keltuainen

Kastike

  • 1 iso sipuli
  • pussillinen kuivattuja tatteja
  • 5 dl riistalientä
  • suolaa
  • loraus konjakkia
  • 50 g voita
  • loraus kuohukermaa
  • pippuria

Pannacotta

  • 2 dl punainen maito
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 vaniljatankoa
  • 4 liivatetta
  • 2 dl sokeria
  • 6 aprikoosia
  • cointreau
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Valmistusohje

Leikkaa juurekset ja sipuli suupaloiksi. Freesaa öljyssä reilusti. Kaada uunivuokaan ja lisää hieman punaviiniä. Laita pannulla ruskennettu lampaan viulu kasvisten päälle ja laita uuniin. 200c 1,5h. sisälämpö 58c.

Keitä perunat ja aja siivilällä läpi. Lisää maitoa ja voita kunnes suutuntuma ja maku on hyvä. Lisää myös reilusti raastettua parmesania.

Paista lehtikaalia öljyssä ja voissa kunnes pehmeitä. Lisää suolaa.

Pilko sipuli ja liota tatit. Paista pannulla öljyssä ja voissa ja lisää riistalientä ja hieman konjakkia. lisää voita ja kermaa ja mausta maun mukaan.

Sekoita piirakka pohjan ainekset mixerissä kunnes taikina irtoaa reunoilta. Muotoile pohjan päälle ja esipaista 200c kunnes pohja hieman kypsyy.

Leikkaa sipuleista n 1cm levyisiä paloja ja paista niitä voissa ja sokerissa kunnes pinta karamellisoituu. Lisää etikka ja paista miedolla lämmöllä kunnes etikka redusoituu. Lisää paistetut sipulit piirakkapohjan päälle. Erittele keltuaiset ja sekoita paistin lientä sekaan. lisää hieman timjamia. Kaada piirakan päälle. Paista 200c n. 15-20min.

Laita pannacottan ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Liota liivatelehdet vedessä ja lisää sen jälkeen kattilaan. Kaada seos kulhoihin ja jäähdytä kunnes valmiita.

Karamelisoi puoliksi leikatut aprikoosit voissa ja sokerissa. Lisää muutama kanelitanko ja cointreata. kun valmiita aja blenderissä tasaiseksi. Jäähdytä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenuMasterChef: Kakku fiesta & siesta – Teemu V:n reseptiMasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkueKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeella
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti