MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo

mc_eps19_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_4

MasterChef Suomi -sarja 19. jaksossa semifinaali-kolmikko pääsee valmistamaan juhlat tuomaristolle. Katso Ollin resepti!

Ainekset

  • 4 Porkkanaa
  • 2 Sipulia
  • 1 palsternakka
  • 3 Valkosipulia
  • 1 Rosmariinipuska
  • 2 dl Punaviini
  • suola
  • mustapippuri
  • oliiviöljy
  • lehtikaali
  • öljy
  • suola
  • 6 perunaa
  • 100 g voita
  • loraus punaista maitoa
  • suolaa

Sipulipiirakka

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauho
  • 40 g parmesan
  • 1 rkl vettä
  • 5 salottisipulia
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vaalea balsamico
  • 4 kpl kananmunan keltuainen

Kastike

  • 1 iso sipuli
  • pussillinen kuivattuja tatteja
  • 5 dl riistalientä
  • suolaa
  • loraus konjakkia
  • 50 g voita
  • loraus kuohukermaa
  • pippuria

Pannacotta

  • 2 dl punainen maito
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 vaniljatankoa
  • 4 liivatetta
  • 2 dl sokeria
  • 6 aprikoosia
  • cointreau
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Valmistusohje

Leikkaa juurekset ja sipuli suupaloiksi. Freesaa öljyssä reilusti. Kaada uunivuokaan ja lisää hieman punaviiniä. Laita pannulla ruskennettu lampaan viulu kasvisten päälle ja laita uuniin. 200c 1,5h. sisälämpö 58c.

Keitä perunat ja aja siivilällä läpi. Lisää maitoa ja voita kunnes suutuntuma ja maku on hyvä. Lisää myös reilusti raastettua parmesania.

Paista lehtikaalia öljyssä ja voissa kunnes pehmeitä. Lisää suolaa.

Pilko sipuli ja liota tatit. Paista pannulla öljyssä ja voissa ja lisää riistalientä ja hieman konjakkia. lisää voita ja kermaa ja mausta maun mukaan.

Sekoita piirakka pohjan ainekset mixerissä kunnes taikina irtoaa reunoilta. Muotoile pohjan päälle ja esipaista 200c kunnes pohja hieman kypsyy.

Leikkaa sipuleista n 1cm levyisiä paloja ja paista niitä voissa ja sokerissa kunnes pinta karamellisoituu. Lisää etikka ja paista miedolla lämmöllä kunnes etikka redusoituu. Lisää paistetut sipulit piirakkapohjan päälle. Erittele keltuaiset ja sekoita paistin lientä sekaan. lisää hieman timjamia. Kaada piirakan päälle. Paista 200c n. 15-20min.

Laita pannacottan ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Liota liivatelehdet vedessä ja lisää sen jälkeen kattilaan. Kaada seos kulhoihin ja jäähdytä kunnes valmiita.

Karamelisoi puoliksi leikatut aprikoosit voissa ja sokerissa. Lisää muutama kanelitanko ja cointreata. kun valmiita aja blenderissä tasaiseksi. Jäähdytä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.