MasterChef: Savustettu kalakeitto – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- n. 100g kirjolohta
- 5 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 lyhyttä varsisellerin vartta
- kalalientä siten että kasvikset peittyy juuri ja juuri
- n. 1dl kerma
- valkopippuria ja suolaa oman maun mukaan
- 1 puntti tilliä
- n. 1,5 dl mietoa öljyä
- n. 2 rkl sitruunan mehua
Valmistusohje
Pilko kasvikset pieneksi ja niiden kuulotus öljyssä.
Kun kuullottunut, lisää kalaliemi, keitä hiljalleen, kun valmiit lisää kerma ja hieman sitruunaa, suolaa ja valkopippuria.
Kala savustumaan, kun savustunut kypsennä kala toholla.
Tilli kulhoon, öljy sekaan ja sauvasekoittimella sekaisin. Suola ja sitruunanmehu maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti