MasterChef: Savustettu kalakeitto – Tiian resepti

mc_eps1_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • n. 100g kirjolohta
  • 5 pientä perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • 2 lyhyttä varsisellerin vartta
  • kalalientä siten että kasvikset peittyy juuri ja juuri
  • n. 1dl kerma
  • valkopippuria ja suolaa oman maun mukaan
  • 1 puntti tilliä
  • n. 1,5 dl mietoa öljyä
  • n. 2 rkl sitruunan mehua

Valmistusohje

Pilko kasvikset pieneksi ja niiden kuulotus öljyssä. 

Kun kuullottunut, lisää kalaliemi, keitä hiljalleen, kun valmiit lisää kerma ja hieman sitruunaa, suolaa ja valkopippuria.

Kala savustumaan, kun savustunut kypsennä kala toholla.

 Tilli kulhoon, öljy sekaan ja sauvasekoittimella sekaisin. Suola ja sitruunanmehu maun mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.