Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kermainen sipuliperunakeitto – Tiian resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • n. 500g sipulia
  • 5-6 perunaa
  • 3 rkl voita
  • 5 dl kermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 rkl etikkaa
  • 200 g jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Kuullota sipuleita voissa, kun pehmentyneet ota pieni määrä talteen leipästä varten.

Lisää perunanpalaset ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviinietikka. Lisää vettä ja anna kiehua hetken pienessä määrässä vettä, kun se kiehunut pois, lisää kermaa pikkuhiljaa ja keitä perunat kypsäksi.

Lisää leivinjauhe jauhoihin ja vettä. Lisää kuullotetut pilkotut sipulit. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Paista noin 20min 200 asteessa, tai kunnes saanut hieman väriä.

Mausta peruna/sipuli/kermaseos oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto.

Paahda herkkutatin siivuja ja sipulin siivuja toholla. Lisää ne sosekeiton päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria tomaatti-pähkinäkastikkeella, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Paistetut muikut ja perunaa kahdella tapaa – Ellan reseptiMasterChef: Savustettu kalakeitto – Tiian resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti