MasterChef: Kermainen sipuliperunakeitto – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Ainekset
- n. 500g sipulia
- 5-6 perunaa
- 3 rkl voita
- 5 dl kermaa
- 2 dl täysmaitoa
- 2 rkl etikkaa
- 200 g jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Kuullota sipuleita voissa, kun pehmentyneet ota pieni määrä talteen leipästä varten.
Lisää perunanpalaset ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviinietikka. Lisää vettä ja anna kiehua hetken pienessä määrässä vettä, kun se kiehunut pois, lisää kermaa pikkuhiljaa ja keitä perunat kypsäksi.
Lisää leivinjauhe jauhoihin ja vettä. Lisää kuullotetut pilkotut sipulit. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Paista noin 20min 200 asteessa, tai kunnes saanut hieman väriä.
Mausta peruna/sipuli/kermaseos oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto.
Paahda herkkutatin siivuja ja sipulin siivuja toholla. Lisää ne sosekeiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje