Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Liemi ja kananfile

  • kokonainen kana 1 kpl
  • 1 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 3 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl vermuttia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa

Porkkanat

  • pieniä porkkanoita
  • 300 g suolaa

Salaatti ja vinegret

  • 50 g salaattia
  • 50 g herneen verso
  • 1 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl dijon sinappi
  • 1 rkl sitruunaetikka
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.

Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä  ennen tarjoilua.

Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.

Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran reseptiMasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n reseptiMasterChef: Zuccini alla parmigiana – Marinan reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti