MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti

mc_eps11_kierros1_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Liemi ja kananfile

  • kokonainen kana 1 kpl
  • 1 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 3 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl vermuttia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa

Porkkanat

  • pieniä porkkanoita
  • 300 g suolaa

Salaatti ja vinegret

  • 50 g salaattia
  • 50 g herneen verso
  • 1 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl dijon sinappi
  • 1 rkl sitruunaetikka
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.

Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä  ennen tarjoilua.

Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.

Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat