MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Liemi ja kananfile
- kokonainen kana 1 kpl
- 1 porkkana
- 1 salottisipuli
- 3 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 1 valkosipuli
- 2 rkl vermuttia
- 1 rkl voita
- 1 dl kermaa
Porkkanat
- pieniä porkkanoita
- 300 g suolaa
Salaatti ja vinegret
- 50 g salaattia
- 50 g herneen verso
- 1 dl oliiviöljy
- 0,5 tl dijon sinappi
- 1 rkl sitruunaetikka
- hyppysellinen suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.
Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.
Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa