Madekeitto
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa helpon medekeiton.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- noin 1- 1 1/2 kg nyljetty made ja maksa
- 6 perunaa lohkoina
- 1 sipuli hienonnettuna
- suolaa
- 8 maustepippuria
- laakerinlehti
- 2 dl kermaa
- 4 rkl voita
- hapanleipä viipale
Valmistusohje
Kiehauta suolalla maustettu vesi ja laita perunat, nyljetty made ja maksa kattilaan. Anna kiehahtaa ja kerää reikäkauhalla vaahtoa pois niin kauna kun sitä syntyy.
Lisää loput aineet paitsi tilli ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Nestettä pitää olla kattilassa niin, että kaikki ainekset peittyvät hyvin.
Nosta made ja hapanleipä viipale pois reikäkauhan avulla kattilasta lautaselle. Erottele kalanliha ruodoista ja lisää keittoon. Tarkista maku ja sekoita tilli joukkoon. Nauti hapanleivän ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria