Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapurisotto – Katjan resepti

Julkaistu 21.02.2023 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 6 kpl Kypsiä täplärapuja
  • 4 dl Vettä
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 kpl Fenkoli
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 3 kpl Salottisipulia
  • 100 g Tilliä
  • 1 ½ dl Arboria-risottoriisiä
  • 1 kpI Sitruuna
  • Parmesan-juustoa
  • 40 g Ruohosipulia
  • 75 g Jokiravun pyrstöjä
  • Oliiviöljyä
  • Tillin kukkia

Valmistusohje

Ota täpläravuista rapulihat talteen ja laita odottamaan risoton valmistumista.

Laita kuoret kattilaan pilkotun fenkolin, porkkanan ja salottisipulin sekä tillin kanssa. Lisää vettä, niin että ravut peittyvät ja kiehauta. Anna kiehua noin 15 min ja siivilöi liemi. Siirrä liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä hieman kasaan. Laita levy pienelle, jotta liemi pysyy lämpimänä.

Laita pannu liedelle kuumenemaan ja kuori, ja pilko salottisipuli sekä fenkoli.  

Kun pannu on kuuma, lisää oliiviöljyä ja kuullota salottisipulia sekä fenkolia muutama minuutti. Älä ruskista. Lisää risottoriisi ja kuullota niitäkin hetki. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Lisää valkoviini ja anna imeytyä riisiin. Muista sekoittaa koko ajan. Kun neste on lähes imeytynyt, lisää kauhallinen rapulientä ja jatka tällä tavoin 15-20 minuuttia. Sekoittaminen irrottaa risottoriisistä tärkkelystä ja antaa risotolle kermaisen rakenteen. Lisää lopuksi raastettua parmesaania ja sekoita.

Lisää rapujen lihat juuri ennen tarjoamista. 

Raasta erilliseen kuppiin parmesaania ja sitruunan kuorta. Lisää sekaan pieneksi pilkottua ruohosipulia. Sekoita. Lisää tarjoiltaessa risotolle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiKalaBento – Niklaksen reseptiMasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti