MasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 1 rkl Voita
- 3 kpl Shalottisipulia
- 2 rkl Tilliä
- 1 kpl Sitruuna
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 dl Kalalientä
- 1 dl Vettä
- 4 dl Kuohukermaa
- 150 g Smetanaa
- 2 rkl Mätiä
Valmistusohje
Vatkaa puolet (2dl) kuohukermaa kevyesti vaahdoksi. Notkista smetana ja lisää vaahtoon. Lisää mätiä ja mausta suolalla sekä sitruunalla.
Pilko salottisipulit ja fenkolit rouheiksi paloiksi ja siirrä kattilaan ravunkuorien kanssa. Lisää kattilaan voita, ja paista hetki ravun kuoria ja kasviksia. Lisää valkoviini, kalaliemi, vesi ja iso kourallinen tilliä. Anna liemen keittyä kovalla lämmöllä. Kun liemeen on irronnut tarpeeksi makua, siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan keittymään kokoon.
Viimeistele keitto. Lisää liemeen loppu (2dl) kermaa ja mausta. Anna vielä hetken keittyä kasaan, jotta keitto hieman paksuuntuu.
Annostele keitto lautaselle ja lisää mätismetana vaahtoa päälle. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Pika bébét
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan