MasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Kristiina_kuva_juuli_aschan_002](https://im.mtvuutiset.fi/image/8638362/landscape16_9/1600/900/f19076dc4072b7bf7f0ae2e0765f2cb6/TO/masterchef-suomi-2023-eps3-annos-kristiina-kuva-juuli-aschan-002.jpg)
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 5 kpl Kokonaisia rapuja
- 3 kpl Shalottisipulia
- 3 kpl Porkkanaa
- 1 kpl Palsternakkaa
- 1 dl Valkoviiniä
- 4 dl Vettä
- 2 kpl Tomaattia
- 1rkl Kokonainen valkopippuri
- Suolaa
- 1 kpl Laakerinlehti
- 1 tl Sokeria
- 2 dl Kermaa
- 1 kpl Viipale maalaisleipä
- 1 rkl Voita
- 100 g Tilliä
- Rypsiöljyä
- Rouhittua mustapippuria
- Tillinkukintoja koristeeksi
Valmistusohje
Kuori ravut ja ota talteen sekä pyrstöt ja saksilihat sekä kuoret. Heitä sisälmykset pois. Paahda ravunkuoret uunissa.
Kuullota pilkotut shalottisipulit, porkkana ja palsternakka voissa.
Lisää valkoviini, vesi, tomaatit, laakerinlehti, valkopippurit, suola ja sokeri.
Anna liemen kiehua noin 30min ja siivilöi. Keitä kasaan, eli puolet nesteen määrästä pois. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä 15min.
Lisää tehosekoittimeen öljyä, tilliä, suolaa ja mustapippuria. Aja tasaiseksi öljyksi.
Ota kauneimmat saksilihat ja pyrstöt rapuleipiin. Paahda leivät pannulla ja anna jäähtyä. Voitele ja asettele ravunliha leivälle. Koristele tillillä ja tillinkukinnoilla.
Paahda ja pilko ravunliha ja siirrä syvän lautasen pohjalle. kaada kuuma liemi päälle ja lisää tilliöljyä. Koristele tillinkukinnoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka