MasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Kristiina_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 5 kpl Kokonaisia rapuja
  • 3 kpl Shalottisipulia
  • 3 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Palsternakkaa
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 4 dl Vettä
  • 2 kpl Tomaattia
  • 1rkl Kokonainen valkopippuri
  • Suolaa
  • 1 kpl Laakerinlehti
  • 1 tl Sokeria
  • 2 dl Kermaa
  • 1 kpl Viipale maalaisleipä
  • 1 rkl Voita
  • 100 g Tilliä
  • Rypsiöljyä
  • Rouhittua mustapippuria
  • Tillinkukintoja koristeeksi

Valmistusohje

Kuori ravut ja ota talteen sekä pyrstöt ja saksilihat sekä kuoret. Heitä sisälmykset pois. Paahda ravunkuoret uunissa.

Kuullota pilkotut shalottisipulit, porkkana ja palsternakka voissa.

Lisää valkoviini, vesi, tomaatit, laakerinlehti, valkopippurit, suola ja sokeri.

Anna liemen kiehua noin 30min ja siivilöi. Keitä kasaan, eli puolet nesteen määrästä pois. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä 15min.

Lisää tehosekoittimeen öljyä, tilliä, suolaa ja mustapippuria. Aja tasaiseksi öljyksi.

Ota kauneimmat saksilihat ja pyrstöt rapuleipiin. Paahda leivät pannulla ja anna jäähtyä. Voitele ja asettele ravunliha leivälle. Koristele tillillä ja tillinkukinnoilla.

Paahda ja pilko ravunliha ja siirrä syvän lautasen pohjalle. kaada kuuma liemi päälle ja lisää tilliöljyä. Koristele tillinkukinnoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.