MasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, Pilvi
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Sitruunarisotto
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 banaanisalottisipulia
- 1 ½ dl risottoriisiä
- n. 4–5 dl kasvislientä
- n. 1 dl valkoviiniä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- n. 50 g voita
- öljyä
- parmesaanijuustoa
- 0,5–1 dl kermaa
- 2 sitruunaa
Kasvisliemi
- ½ lanttu
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 1 purjo
- 1 tomaatti
- suolaa
- n. 5 maustepippuria
- n. 5 mustapippuria
- n. 3 laakerinlehteä
- n. 1 l vettä
- voita
- öljyä
- persiljaa
Tillituille
- 60 g öljyä
- 50 g vettä
- 10 g vehnäjauhoja
- pieni nippu tilliä
- suolaa
Valmistusohje
VALMISTUS: Paista sipuleita ja kasviksia voi-öljyseoksessa kasvisliemeä varten. Kaada vesi joukkoon ja mausta. Anna kiehua 30–40 min. Siivilöi liemi.
Sekoita blenderillä tillituille ainekset. Kaada seos kuumalle pannulle pyöreään muotoon. Anna kuivua.
Aloita sitruunarisoton valmistus hienontamalla sipulit. Paista sipuleita voi-öljyseoksessa, lisää risottoriisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon sitruunankuoriraastetta, sitruunan mehu, valkoviini ja valkoviinietikka. Hämmennä ja kun nesteet ovat imeytyneet riisiin, ala lisäämään kuumaa kasvislientä vähitellen. Odota aina, että lisäämäsi neste on imeytynyt ennen kuin lisäät sitä uudelleen.
Paitsi risottoa n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kermaa ja parmesaaniraastetta. Leikkaa kuhafileestä sopivat palat ja leikkaa ruodot pois. Mausta kuha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. kaksi minuuttia per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti