MasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, Pilvi

pilvi

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Sitruunarisotto

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 banaanisalottisipulia
  • 1 ½ dl risottoriisiä
  • n. 4–5 dl kasvislientä
  • n. 1 dl valkoviiniä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • n. 50 g voita
  • öljyä
  • parmesaanijuustoa
  • 0,5–1 dl kermaa
  • 2 sitruunaa

Kasvisliemi

  • ½ lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 1 purjo
  • 1 tomaatti
  • suolaa
  • n. 5 maustepippuria
  • n. 5 mustapippuria
  • n. 3 laakerinlehteä
  • n. 1 l vettä
  • voita
  • öljyä
  • persiljaa

Tillituille

  • 60 g öljyä
  • 50 g vettä
  • 10 g vehnäjauhoja
  • pieni nippu tilliä
  • suolaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Paista sipuleita ja kasviksia voi-öljyseoksessa kasvisliemeä varten. Kaada vesi joukkoon ja mausta. Anna kiehua 30–40 min. Siivilöi liemi.

Sekoita blenderillä tillituille ainekset. Kaada seos kuumalle pannulle pyöreään muotoon. Anna kuivua.

Aloita sitruunarisoton valmistus hienontamalla sipulit. Paista sipuleita voi-öljyseoksessa, lisää risottoriisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon sitruunankuoriraastetta, sitruunan mehu, valkoviini ja valkoviinietikka. Hämmennä ja kun nesteet ovat imeytyneet riisiin, ala lisäämään kuumaa kasvislientä vähitellen. Odota aina, että lisäämäsi neste on imeytynyt ennen kuin lisäät sitä uudelleen.

Paitsi risottoa n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kermaa ja parmesaaniraastetta. Leikkaa kuhafileestä sopivat palat ja leikkaa ruodot pois. Mausta kuha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. kaksi minuuttia per puoli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!