Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

KalaBento – Niklaksen resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 6kpl Muikkuja
  • 2 dl Erilaisia ituja
  • 2 kpl Kampasimpukkaa
  • 1 dl Jäkälää
  • 1 kpl Osterivinokas
  • 1 kpl Fenkoli
  • 1 kpl Kevätsipuli
  • 1kpl Noria (Merilevä)
  • 1 dl Piimää
  • 1dl Mätiä
  • 0,5 dl Öljyä
  • 1 dl Ranskankermaa

Valmistusohje

Perkaa muikut ruodottomiksi. Leikkaa pyrstöt talteen.
Tee 1-2-3 (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) liemi ja laita idut marinoitumaan.

Laita öljy kattilaan kuumenemaan. Revi jäkälä sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa osterivinokas pituussuunnassa kolmeen osaan. Uppopaista jäkälä nopeasti kuumassa öljyssä, siirrä paperille kuivumaan. Paista osterivinokkaat nopeasti reilussa voissa. Siirrä sivuun jäähtymään.

Leikkaa fenkoli ja kevätsipuli hienoksi julienneksi, laita silppu nopeasti jääveteen. Jauha merilevä morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Sekoita kulhossa fenkoli ja merilevä. Lisää öljyä, suolaa, valkoviinietikkaa ja pippuria.

Valuta mäti siivilässä kuivaksi. Kiehauta piimä kattilassa, kaada hera pois ja ota piimämassa talteen. Sekoita jäähtynyt piimämassa kulhossa ranskankerman kanssa. Lisää joukkoon valutettu mäti.Uppopaista muikun pyrstöt öljyssä. Paista kampasimpukat kuumalla pannulla molemmin puolin.


Lisää aiheesta:

MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti