MasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 100 g Ravunlihaa
- 1 kpl Iso salottisipuli
- Tilliä
- 1 kpl Kananmuna
- Pankojauhoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Piimäkastike
- 2 dl Piimää
- Puolikkaan sitruunan mehu
- Suolaa
- Sokeria
Tilliöljy
- 1 dl Rypsiöljyä
- 100 g Tilliä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Syötäviä kukkia (koristeeksi)
Valmistusohje
Hienonna ja kuullota sipuli voissa. Hienonna ravunliha.
Sekoita massan ainekset kulhossa. Rapu, sipulit, muna, pankojauhot, suola, pippuri ja tilli. Muotoile massa ja paista pannulla kypsäksi.
Valmista piimäkastike sekoittamalla piimä, sitruunamehu, sokeri ja suola.
Lisää tilliöljyn ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Sekoita piimäkastike ja tilliöljy kevyesti keskenään. Koristele annos kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti