Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapuleipä, pikkelöity fenkoli ja mätimousse – Matiaksen resepti

Julkaistu 21.02.2023 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 10 kpl Keitettyjä täplärapuja
  • 2 prk Smetanaa
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • 1 pnt Tilliä
  • 2 Paahtoleipää
  • 1 Fenkoli
  • 1 Osa etikkaa
  • 2 Osaa sokeria
  • 3 Osaa vettä
  • 3 rkl Siianmätiä
  • 2 kpl Sitruunaa

Valmistusohje

Kuori ravut ja mausta sitruunalla, sitruunan kuorella, ruohosipulilla ja tillillä. Valmista pikkelöinti liemi laittamalla kattilaan 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta. Kaada kuuma liemi leikattujen fenkoleiden päälle. 

 Lisää vatkatun smetanan joukkoon siianmätiä. Mausta suolalla, sitruunalla ja sitruunankuorella. Paahda paahtoleivät.

Kokoa paahdetun leivän päälle rapumassa, mätimousse ja pikkelöity fenkoli.  Koristele siianmädillä ja kruunutillillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Keittiöntervehdys miniskagen, Iinan reseptiMasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapuleipä – Katjan reseptiMasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti