MasterChef: Rapuleipä, pikkelöity fenkoli ja mätimousse – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 10 kpl Keitettyjä täplärapuja
- 2 prk Smetanaa
- 1 pnt Ruohosipulia
- 1 pnt Tilliä
- 2 Paahtoleipää
- 1 Fenkoli
- 1 Osa etikkaa
- 2 Osaa sokeria
- 3 Osaa vettä
- 3 rkl Siianmätiä
- 2 kpl Sitruunaa
Valmistusohje
Kuori ravut ja mausta sitruunalla, sitruunan kuorella, ruohosipulilla ja tillillä. Valmista pikkelöinti liemi laittamalla kattilaan 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta. Kaada kuuma liemi leikattujen fenkoleiden päälle.
Lisää vatkatun smetanan joukkoon siianmätiä. Mausta suolalla, sitruunalla ja sitruunankuorella. Paahda paahtoleivät.
Kokoa paahdetun leivän päälle rapumassa, mätimousse ja pikkelöity fenkoli. Koristele siianmädillä ja kruunutillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti