Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Meiramisorbet

  • Kourallinen tuoretta meiramia
  • 3 dl Sokeria
  • 3 dl Vettä

Gazpacho

  • 4 kpl Tomaattia
  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Punasipulia
  • 1 kpl Valkosipulin kynsi
  • 2 kpl Tuoretta chiliä
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Punaviinietikkaa
  • Oliiviöljyä

Aurajuustocreme

  • 2 dl Kermaa
  • 100 g Aurajuustoa

Valmistusohje

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Aja tuore meirami tehosekoittimessa pienen vesimäärän kanssa ja siivilöi sorbetmassaan.

Kaada hieman jäähtyneenä jäätelökoneeseen. Paahda paprika, tomaatti, valkosipuli ja chili grillissä. Aja grillatut vihannekset tehosekoittimessa tasaiseksi etikan, öljyn ja mausteiden kanssa, tarkista maku. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Aja aurajuusto tasaiseksi massaksi kutterissa. Vatkaa kerma kiinteäksi, mutta ei vaahdoksi ja lisää auratahna sekaan. Halutessasi voit laitta massan sifoniin valmiiksi tarjoilua varten.

Renssaa kanannahka ja leikkaa nahkasta suikaleita. Friteeraa nahkasuikaleet rapeiksi ja lisää annoksen päälle mauksi ja koristeeksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan reseptiMasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan reseptiMasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin reseptiMasterChef: Kananrintaa ja tummaa suklaata – Timon reseptiMasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan reseptiMasterChef VIP: Kanttarellicapuccinoa ja paistettuja kanttarelleja – Minna Kuukan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti