MasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Meiramisorbet
- Kourallinen tuoretta meiramia
- 3 dl Sokeria
- 3 dl Vettä
Gazpacho
- 4 kpl Tomaattia
- 1 kpl Paprika
- 1 kpl Punasipulia
- 1 kpl Valkosipulin kynsi
- 2 kpl Tuoretta chiliä
- Sokeria
- Suolaa
- Mustapippuria
- Punaviinietikkaa
- Oliiviöljyä
Aurajuustocreme
- 2 dl Kermaa
- 100 g Aurajuustoa
Valmistusohje
Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Aja tuore meirami tehosekoittimessa pienen vesimäärän kanssa ja siivilöi sorbetmassaan.
Kaada hieman jäähtyneenä jäätelökoneeseen. Paahda paprika, tomaatti, valkosipuli ja chili grillissä. Aja grillatut vihannekset tehosekoittimessa tasaiseksi etikan, öljyn ja mausteiden kanssa, tarkista maku. Laita jääkaappiin vetäytymään.
Aja aurajuusto tasaiseksi massaksi kutterissa. Vatkaa kerma kiinteäksi, mutta ei vaahdoksi ja lisää auratahna sekaan. Halutessasi voit laitta massan sifoniin valmiiksi tarjoilua varten.
Renssaa kanannahka ja leikkaa nahkasta suikaleita. Friteeraa nahkasuikaleet rapeiksi ja lisää annoksen päälle mauksi ja koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa