MasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Heini_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 6 kpl Ravun pyrstöjä
  • 3 dl Rypsiöljyä
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 rkl Valkoviinietikkaa
  • 2 kpl Fenkolia
  • 1 kpl Omena
  • 50 g Punasipulia
  • 1 rkl Tilliä

Valmistusohje

Kuori ravut ja ota tarvitsemasi määrä lihaa, säästä kuoret ja loput lihat liemeä varten.

Laita korkeaan astiaan yksi kananmuna ja etikka. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana astiaan samalla sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes majoneesi emulgoituu. Raasta majoneesiin piparjuurta ja mausta suolalla. Lisää valkoviinietikkaa tarvittaessa.

Suikaloi jäljellä olevasta fenkolista suikaleita. Suikaloi myös omena. Mausta raastesalaatti valkoviinietikalla, suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Jätä maustumaan.

Paahda leipää hetki uunissa. Lisää päälle piparjuurimajoneesi, omenafenkoli salaattia, hieman pilkottua punasipulia ja ravun lihaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.