MasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 6 kpl Ravun pyrstöjä
- 3 dl Rypsiöljyä
- 1 kpl Kananmuna
- 1 rkl Valkoviinietikkaa
- 2 kpl Fenkolia
- 1 kpl Omena
- 50 g Punasipulia
- 1 rkl Tilliä
Valmistusohje
Kuori ravut ja ota tarvitsemasi määrä lihaa, säästä kuoret ja loput lihat liemeä varten.
Laita korkeaan astiaan yksi kananmuna ja etikka. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana astiaan samalla sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes majoneesi emulgoituu. Raasta majoneesiin piparjuurta ja mausta suolalla. Lisää valkoviinietikkaa tarvittaessa.
Suikaloi jäljellä olevasta fenkolista suikaleita. Suikaloi myös omena. Mausta raastesalaatti valkoviinietikalla, suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Jätä maustumaan.
Paahda leipää hetki uunissa. Lisää päälle piparjuurimajoneesi, omenafenkoli salaattia, hieman pilkottua punasipulia ja ravun lihaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa