MasterChef: Perunalettu rapumoussella – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Perunalettu

  • 2 dl Maitoa
  • 2 Kananmunaa
  • 3 dl Vehnäjauhoja
  • 300 g Perunoita
  • Suolaa
  • Voita paistamiseen

Rapumousse

  • 100 g Jokiravunpyrstöjä
  • 200 g Smetanaa
  • Sitruuna
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja maito keskenään, lisää jauho ja suola.

Keitä perunat kypsiksi ja raasta jäähtyneet perunat massan sekaan.

Anna taikinan vetäytyä hetken aikaa ja paista blinipannulla.

Kuivaa ravut ja pilko ruohosipuli.

Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää ravut, ruohosipuli, sitruunan kuori ja tilkka sitruunamehua massan sekaan.

Mausta suolalla.

Tarjoile mousse perunalettujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.