MasterChef: Perunalettu rapumoussella – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Perunalettu
- 2 dl Maitoa
- 2 Kananmunaa
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 300 g Perunoita
- Suolaa
- Voita paistamiseen
Rapumousse
- 100 g Jokiravunpyrstöjä
- 200 g Smetanaa
- Sitruuna
- Ruohosipulia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja maito keskenään, lisää jauho ja suola.
Keitä perunat kypsiksi ja raasta jäähtyneet perunat massan sekaan.
Anna taikinan vetäytyä hetken aikaa ja paista blinipannulla.
Kuivaa ravut ja pilko ruohosipuli.
Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää ravut, ruohosipuli, sitruunan kuori ja tilkka sitruunamehua massan sekaan.
Mausta suolalla.
Tarjoile mousse perunalettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka