Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapuleipä – Katjan resepti

Julkaistu 21.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • Purkki (120 g) Smetana
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1 kpl Pieni fenkoli
  • ½ Sitruuna
  • 100 g Tilliä
  • 1 tl Hunajaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 75 g Jokiravun pyrstöjä
  • Vaaleaa maalaispatonkia
  • 1-2 tl Lohen mätiä
  • Oliiviöljyä
  • Tillin kukkia

Valmistusohje

Leikkaa maalaispatongista kaksi tai kolme pitkää viipaletta odottamaan paahtamista.

Laita kulhoon smetana, hienoksi silputtu salottisipuli, hienoksi silputtu fenkoli, hienoksi silputtu tilli, ravun pyrstöt, hunaja ja sekoita. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua maun mukaan. Jätä maustumaan.

Paahda leipäviipaleet pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja laita päälle suolaa.

Asettele paahdetut leivät lautaselle ja päälle smetanarapua reilusti, hieman lohen mätiä sekä koristeeksi tillin kukka.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Keittiöntervehdys miniskagen, Iinan reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapuleipä, pikkelöity fenkoli ja mätimousse – Matiaksen reseptiMasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan reseptiMasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti