MasterChef: Rapuleipä – Katjan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Katja_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • Purkki (120 g) Smetana
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1 kpl Pieni fenkoli
  • ½ Sitruuna
  • 100 g Tilliä
  • 1 tl Hunajaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 75 g Jokiravun pyrstöjä
  • Vaaleaa maalaispatonkia
  • 1-2 tl Lohen mätiä
  • Oliiviöljyä
  • Tillin kukkia

Valmistusohje

Leikkaa maalaispatongista kaksi tai kolme pitkää viipaletta odottamaan paahtamista.

Laita kulhoon smetana, hienoksi silputtu salottisipuli, hienoksi silputtu fenkoli, hienoksi silputtu tilli, ravun pyrstöt, hunaja ja sekoita. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua maun mukaan. Jätä maustumaan.

Paahda leipäviipaleet pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja laita päälle suolaa.

Asettele paahdetut leivät lautaselle ja päälle smetanarapua reilusti, hieman lohen mätiä sekä koristeeksi tillin kukka.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.