MasterChef: Rapuleipä – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- Purkki (120 g) Smetana
- 1 kpl Salottisipuli
- 1 kpl Pieni fenkoli
- ½ Sitruuna
- 100 g Tilliä
- 1 tl Hunajaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- 75 g Jokiravun pyrstöjä
- Vaaleaa maalaispatonkia
- 1-2 tl Lohen mätiä
- Oliiviöljyä
- Tillin kukkia
Valmistusohje
Leikkaa maalaispatongista kaksi tai kolme pitkää viipaletta odottamaan paahtamista.
Laita kulhoon smetana, hienoksi silputtu salottisipuli, hienoksi silputtu fenkoli, hienoksi silputtu tilli, ravun pyrstöt, hunaja ja sekoita. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua maun mukaan. Jätä maustumaan.
Paahda leipäviipaleet pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja laita päälle suolaa.
Asettele paahdetut leivät lautaselle ja päälle smetanarapua reilusti, hieman lohen mätiä sekä koristeeksi tillin kukka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa