Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen resepti

Julkaistu 21.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 1 kpl ankan rinta
  • 500 g porkkanaa
  • 80 g voita
  • 50 g tyrniä
  • 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Maustepippuria
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 5 kpl katajanmarjaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 10 kpl mustaherukkaa
  • 125 g puolukkaa
  • 125 g vettä
  • Sokeria
  • 1 rkl sherryetikkaa
  • 4 g agar agaria

Valmistusohje

Renssaa ankka ja paista pannulla kauniin väriseksi. Kypsennä uunissa 185 asteessa sisälämpö 54 asteeseen.

Keitä porkkanat kypsäksi ja aja tehosekoittimessa voin sekä tyrnien kanssa pyreeksi. Mausta suolalla.

Siivuta yksi porkkana ja keitä 1-2-3 liemi maustepippurin kanssa ja kaada siivutettujen porkkanoiden päälle.

Leikkaa yksi porkkana halki ja paahda ankan kanssa uunissa.

Paahda sipulit kattilassa. Lisää ripaus ruokokidesokeria ja karamellisoi. Lisää desi viiniä ja 2rkl sherry etikkaa. Lisää kanalientä ja lihalientä yhteensä litra ja keitä kasaan. Mausta katajanmarjalla, rosmariinilla ja mustaherukalla. Aja tehosekoittimessa pieni määrä öljyä ja kourallinen katajanmarjoja. Viimeistele kastike katajanmarjaöljyllä.

Ota kastikkeesta 1dl sivuun ja ruskista sokeria joukkoon. Lisää muutama tyrnimarja ja keitä glaseeraus. Glaseeraa paahdettu porkkana.

Keitä puolukat, vesi ja agar. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja siivilöi. Mausta sokerilla ja etikalla. Anna jämähtää pellille ja riko pari pientä palaa ankan viereen annoksen kokoamisen yhteydessä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Poroa, puolukkaa ja palsternakkaa – Joelin reseptiMasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti