Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: BangBang kana – Petra V:n resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • 10 wingsiä
  • kanalientä
  • 1/ 2dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl seesamiöljyä
  • 1 rkl inkiväriä
  • soijaa
  • valkosipulia
  • 1 shalottisipuli
  • 1/4 kurkku
  • 1 pkt pekonia
  • 1 kanelin tanko
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl 5 spice
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria

Valmistusohje

Paista kanoja ja pekonia pannulla. Lisää soija ja anna karamellisoitua. Lisää painekattilaan hieman vettä, kanelitanko, kanalientä, pekonit ja kanat. Keitä paineessa noin 10-15 min.

Hienonna sillävälin kurkut ohueksi suikaleiksi. Marinoi kurkut sokerissa, riisiviinietikassa, seesamiöljyssä, suolassa ja mustapippurissa.

Paahda seesaminsiemeniä pannulla hetki ja lisää blenderiin öljyn ja seesamiöljyn kanssa. Lisää blenderiin myös 1/2cm pala inkivääriä ja ½ valkosipulin kynsi.  Blendaa tasaiseksi tahnaksi.

Kun painekattila on valmis ota kanat ja jäähdytä. Säilytä liemi ja keitä kasaan. Maista ja mausta, lisää pala inkivääriä, valkosipulin kynsi ja kiinalaista viismaustetta.

Leikkaa shalotti sipulit ohuiksi viipaleiksi ja friteeraa kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Revi jäähtyneistä kanoista liha ja sekoita se seesamikastikkeen kanssa. Siivilöi kuuma liemi. Koko annos lisäämällä kana lautaselle, sen päälle marinoidut kurkut, friteeratut sipulit. koristele keväsipulilla. Tarjoile kuuman liemen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Gyozat – Ellan reseptiMasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti