MasterChef: BangBang kana – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Ainekset
- 10 wingsiä
- kanalientä
- 1/ 2dl seesaminsiemeniä
- 1/2 dl seesamiöljyä
- 1 rkl inkiväriä
- soijaa
- valkosipulia
- 1 shalottisipuli
- 1/4 kurkku
- 1 pkt pekonia
- 1 kanelin tanko
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl 5 spice
- suolaa
- sokeria
- pippuria
Valmistusohje
Paista kanoja ja pekonia pannulla. Lisää soija ja anna karamellisoitua. Lisää painekattilaan hieman vettä, kanelitanko, kanalientä, pekonit ja kanat. Keitä paineessa noin 10-15 min.
Hienonna sillävälin kurkut ohueksi suikaleiksi. Marinoi kurkut sokerissa, riisiviinietikassa, seesamiöljyssä, suolassa ja mustapippurissa.
Paahda seesaminsiemeniä pannulla hetki ja lisää blenderiin öljyn ja seesamiöljyn kanssa. Lisää blenderiin myös 1/2cm pala inkivääriä ja ½ valkosipulin kynsi. Blendaa tasaiseksi tahnaksi.
Kun painekattila on valmis ota kanat ja jäähdytä. Säilytä liemi ja keitä kasaan. Maista ja mausta, lisää pala inkivääriä, valkosipulin kynsi ja kiinalaista viismaustetta.
Leikkaa shalotti sipulit ohuiksi viipaleiksi ja friteeraa kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Revi jäähtyneistä kanoista liha ja sekoita se seesamikastikkeen kanssa. Siivilöi kuuma liemi. Koko annos lisäämällä kana lautaselle, sen päälle marinoidut kurkut, friteeratut sipulit. koristele keväsipulilla. Tarjoile kuuman liemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka