MasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 1 kokonainen poron ulkofile
- 1 palsternakka
- hyppysellinen sitruunan kuorta
- 1 sipuli
- 0,5 dl kanaliemi
- 1 dl villiriistaliemi
- 1 salottisipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- nippu timjamia
- 1 rkl voita
- 0,5 dl kermaa
- 5 cl konjakkia
- 1 dl punaviiniä
- 5 kpl kirsikkaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Pilko sipulit ja laita ne hautumaan kattilaan miedolle lämmölle öljyn ja kanaliemen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko ja keitä palsternakat suolatussa vedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois, soseuta, lisää kerma, soseuta lisää ja raasta sekaan sitruunan kuorta. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.
Mausta poron filee runsaasti suolalla ja pippurilla kaikilta puolilta. Ruskista kummatkin puolet kuumalla pannulla. Lisää pannulle valkosipulin kynsi, timjamia ja voita. Lusikoi voita poron kummallekin puolelle. Laita poro 180 asteiseen uuniin 6 minuutiksi.
Pilko salottisipulit ja kaksi valkosipulin kynttä, puolita kirsikat ja lisää hieman timjamia ja paista öljyssä pannulla. Kun salottisipulit ovat läpikuultavia, lisää konjakki. Kun konjakki on lähes haihtunut, lisää punaviini. Kun punaviini on muuttunut siirappimaiseksi, lisää villiriistaliemi ja keitä kasaan kunnes koostumus on hieman paksuuntunut. Siivilöi liinan läpi.
Soseuta sipulit pyreeksi, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti