Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan resepti

mtv
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g porsaan ulkofilettä
  • 2 retiisiä
  • 1 porkkana
  • 1 mieto chili
  • 100 g parsakaalin kukintoja
  • ½ keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl osterikastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikka
  • 1 lime
  • inkivääriä
  • rypsiöljyä
  • korianteria
  • suolaa

Valmistusohje

Valmista ohutleipätaikina sekoittamalla vehnäjauhot ja 2 tl suolaa kahteen desiin vettä. Vaivaa käsin ja lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Vie taikina jääkaappiin. 

Kuutioi porsas ja paahda kuutioita keskilämmöllä pannulla niin, että rasva irtoaa. Nosta pois pannulta ja siirrä sivuun. 

Porsaan paistuessa valmista pikkeliliemi sekoittamalla vesi, sokeri ja etikka. Siivuta retiisi, porkkana ja chili ohueksi ja aseta liemeen. 

Kuutioi keltasipuli. Lisää pannuun porsaan rasvan joukkoon n. 2 rkl öljyä ja sipulikuutiot, kuullota hetki. Raasta pannuun n. 1 x 1 cm kokoinen pala inkivääriä, lisää osteri- ja kalakastikkeet ja puolikkaan limen mehu. Sekoita ja jätä hautumaan 15 minuutiksi. 

Pilko parsakaalin kukinnot ohuiksi ja murskaa kaksi valkosipulin kynttä. Kuumenna pienessä pannussa tilkka öljyä, paahda valkosipuleita ja parsakaalia noin kymmenen minuuttia; valkosipuli saa ruskistua. 

Lisää pannuun kastikkeeseen porsaan palat ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. 

Kaulitse ohutleipätaikina runsaassa jauhossa halkaisijaltaan n. 20 cm kiekoiksi. Paista kuumalla, kuivalla pannulla kumminkin puolin niin, että pinta saa väriä. 

Nosta lautaselle ohutleipä, porsas, parsakaali ja pikkelöidyt kasvikset. Lisää päälle silputtua korianteria ja tilkka limemehua. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiMasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti