Ankanrintaa viinimarjakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5653206/landscape16_9/515/290/71f735734c87a2585440efda4ca9e997/xR/934042-5296.jpg)
Paista ankanrinnat ensin nahkapuoli alaspäin, jotta saat nahan niin rapeaksi kuin mahdollista. Älä paista liikaa, silloin liha kuivuu.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa ankanrintaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 salottisipuli, lohkoina
- 1 porkkana, paloina
- 1 laakerinlehti
- 1 lohko juuriselleriä, hienonnettuna
- ½ tl timjamia
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
- 1 ½ dl makeuttamatonta mustaherukkamehua
- 2 tl voita
- suolaa ja pippuria
- tarvittaessa, arrowjuurta
Tarjoiluun
- 2 fenkolia
- ruisjauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta. Keitä sipuli, porkkana ja juuriselleri liemessä timjamin ja laakerinlehden kera n. 20 minuuttia.
2. Siivilöi liemi kattilaan. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 2/3. Lisää mustaherukkamehu, mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa keskilämpöisellä pannulla 5-7 minuuttia molemmin puolin kunnes ne ovat sopivat vaaleanpunaisia sisältä.
4. Kuumenna kastike, suurusta tarvittaessa arrowjuurella jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, pyöristä maut voinokareella. Kaada lautaselle kastikepeili, laita päälle viipaloitua ankanrintaa, koristele viininmarjoilla.
5. Halkaise fenkolit, keitä ne puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kääntele ruisjauhoissa ja paista kypsiksi voissa pannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka