Paista ankanrinnat ensin nahkapuoli alaspäin, jotta saat nahan niin rapeaksi kuin mahdollista. Älä paista liikaa, silloin liha kuivuu.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa ankanrintaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 salottisipuli, lohkoina
- 1 porkkana, paloina
- 1 laakerinlehti
- 1 lohko juuriselleriä, hienonnettuna
- ½ tl timjamia
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
- 1 ½ dl makeuttamatonta mustaherukkamehua
- 2 tl voita
- suolaa ja pippuria
- tarvittaessa, arrowjuurta
Tarjoiluun
- 2 fenkolia
- ruisjauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta. Keitä sipuli, porkkana ja juuriselleri liemessä timjamin ja laakerinlehden kera n. 20 minuuttia.
2. Siivilöi liemi kattilaan. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 2/3. Lisää mustaherukkamehu, mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa keskilämpöisellä pannulla 5-7 minuuttia molemmin puolin kunnes ne ovat sopivat vaaleanpunaisia sisältä.
4. Kuumenna kastike, suurusta tarvittaessa arrowjuurella jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, pyöristä maut voinokareella. Kaada lautaselle kastikepeili, laita päälle viipaloitua ankanrintaa, koristele viininmarjoilla.
5. Halkaise fenkolit, keitä ne puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kääntele ruisjauhoissa ja paista kypsiksi voissa pannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.