Ankanrintaa viinimarjakastikkeessa

Paista ankanrinnat ensin nahkapuoli alaspäin, jotta saat nahan niin rapeaksi kuin mahdollista. Älä paista liikaa, silloin liha kuivuu.

Neljälle

  • 2 isoa ankanrintaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 salottisipuli, lohkoina
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 lohko juuriselleriä, hienonnettuna
  • ½ tl timjamia
  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 1 ½ dl makeuttamatonta mustaherukkamehua
  • 2 tl voita
  • suolaa ja pippuria
  • tarvittaessa, arrowjuurta

Tarjoiluun

  • 2 fenkolia
  • ruisjauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta. Keitä sipuli, porkkana ja juuriselleri liemessä timjamin ja laakerinlehden kera n. 20 minuuttia.

2. Siivilöi liemi kattilaan. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 2/3. Lisää mustaherukkamehu, mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa keskilämpöisellä pannulla 5-7 minuuttia molemmin puolin kunnes ne ovat sopivat vaaleanpunaisia sisältä.

4. Kuumenna kastike, suurusta tarvittaessa arrowjuurella jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, pyöristä maut voinokareella. Kaada lautaselle kastikepeili, laita päälle viipaloitua ankanrintaa, koristele viininmarjoilla.

5. Halkaise fenkolit, keitä ne puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kääntele ruisjauhoissa ja paista kypsiksi voissa pannulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!