Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • ½ myskikurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 7 dl kuohukermaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • ½ pkt Koskenlaskijaa
  • 1 limen mehu
  • voita paistamiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • persiljaa
  • lipstikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tabascoa

Valmistusohje

Pilko ja kuori myskikurpitsa, levitä palat uunipellille. Kurpitsojen pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda kurpitsat uunissa kypsäksi.

Kuori ja pilko sipulit. Lisää pannulle voita. Paista sipulit pannulla. Lisää paahdetut kurpitsat. Lisää 7 dl kermaa, ranskankerma ja koskenlaskija. Sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella. 

Mausta keitto suolalla, pippurilla, limen mehulla ja tabascolla, oman maun mukaan.

Ryöppää yrtit. Laita yrtit kutteriin. Lisää 1 dl oliiviöljyä, limen mehu ja suolaa. Aja seos tasaiseksi. 

Siivilöi öljy.

Kokoa annos lautaselle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun reseptiMasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan reseptiHarri Syrjäsen vodkapastaMasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti