MasterChef: Hatsapuri – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.
Ainekset
- 2 dl vettä
- ½ pussi kuivahiivaa
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- nuorta pehmeää juusto
- ½ halloumia
- juustokuminaa
- savupaprikaa
- muskottipähkinää
- cayennepippuri
- suolaa
- pippuria
- ½ kurkku
- 1 tomaatti
- minttua
- korianteria
- rucolaa
- sitruuna
- voi sulaa
Valmistusohje
Sekoita kuivahiiva veteen, laita yleiskoneeseen pyörimään ja lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteää ja pehmeää. Pyöritä palloksi ja anna kohta vähintään puolituntia.
Raasta juustot ja mausta kuivamausteilla. Leikkaa sekaan myös minttua.
Pilko salaatin ainekset ja yritit pieneksi, mausta sitruunamehulla ja öljyllä.
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse pyöreiksi letuiksi laita juustotäytettä keskelle jätä reunoille tilaa ja käännä ne täytteen päälle, nipistä taikina kiinni. Paista kuumalla pannulla molemmilta puolilta kunnes pinta saa väriä. Valele lopuksi voi sulalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit