Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 2 jäniksensatulaa à 400 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rasvaista pekoniviipaletta

Kastike

  • 4 dl riistafondia
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • muutama persiljanoksa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 10 katajanmarjaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Omenalisäke

  • 2 omenaa
  • 2 dl omenasiideriä
  • 2 rkl voita

Koristeeksi

  • 10 katajanmarjaa
  • 2 rkl voita
  • tuoretta kirveliä

Perunatimbaalit

  • 10 kiinteää perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori sipuli ja lohko se. Kuori porkkana ja paloittele. Kiehauta riistafondi sipulin, porkkanan ja persiljanoksien kanssa, lisää tomaattipyree, katajanmarjat ja timjami. Keitä, kunnes noin puolet on jäljellä. Siivilöi tiheällä siivilällä ja lisää kerma. Mausta konjakilla ja pihlajanmarjahyytelöllä. Pidä kastike lämpimänä.

2. Jäniksensatulat: Kuumenna uuni 275 asteeseen ja laita grillivastukset päälle. Poista varovasti kalvot jäniksensatuloiden yläpinnalta fileerausveitsellä. Hiero lihoihin suolaa ja pippuria ja peitä satulat pekoniviipaleilla. Pane paistoritilä uunipannun päälle ja satulat ritilälle. Paista uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 63 astetta, se vie noin 10 minuuttia. Kääri satulat alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa sitten fileet irti ja pidä ne lämpiminä.

Jos suunnittelet tarjoavasi juhla-aterian riistasta tehtynä, tässä on todellinen klassikko. Ruokalaji vaatii aika lailla keittiöaskarointia ja työjärjestyksen organisointia, mutta ateria on vaivannäön arvoinen.

3. Omenalisäke ja annosten viimeistely: Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenet. Keitä hiljalleen omenalohkot siiderissä. Ota kastikekattila etualalle ja kaada siihen uunipannulta huuhdeltu sekä lihapaketin folioon kertynyt paistoliemi, sekoita. Leikkaa ohuita, päällekkäisiä viipaleita satulan pituussuunnassa. Ruskista omenaviipaleet nopeasti voissa, nosta ne pois ja ruskista sitten katajanmarjat voissa. Nosta kastiketta peiliksi lämpimille lautasille. Asettele kauniisti lihaviipaleet ja omenalohkot, lusikoi lopuksi katajanmarjavoi lihaviipaleiden päälle ja koristele kirvelillä.

4. Perunatimbaalit: Kuori ja suikaloi perunat, huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Paista perunasuikaleita voissa hyvin kuumalla pannulla ja jälkipaista muutama minuutti miedolla lämmöllä. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla ja pakkaa ne tiukasti neljään voideltuun annosvuokaan. Pidä ne lämpiminä tarjoiluun asti. Kumoa lopuksi perunatimbaalit muoteista lautasille lihan ja lisäkkeiden kumppaniksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiHäränliemi ja frikadellitRanskalainen jänispataYrttipaistettu hirvifileeAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
RiistapaistiKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti