MasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.
Ainekset
- 500 g (55%) tummaa suklaata
- 1 l karviaisia (curdiin ja tarjoiluun pyreenä)
Karviaiscurd
- 1 kananmuna
- 1 rkl kasviaispyretä
- 20 g voita
- 2 rkl sokeria
Kakku
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g voita
Maitokaakao
- 5 dl täysmaitoa
- 100 g suklaata
- Ripaus kanelia
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita 3 rkl sokeria, 0,5 dl sokeria, ½ vaniljatanko, 1 dl vettä ja 1 dl karpaloita kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä kattilassa. Siivilöi. Siirrä karviaiset eri astiaan ja keitä loppu neste siirapiksi.
Tee kakku: Vatkaa 2 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja 100 g sulatettua voita. Jaa taikina pieniin muotteihin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Soseuta karviaiset ja paseeraa. Tee suklaakuvut: temperoi suklaa, laita muotteihin ja kylmään.
Valmista curd: Sekoita 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl karviaissosetta ja 2 rkl sokeria. Kuumenna liedellä kunnes paksuuntuu. Ota pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon 20 g voita.
Maitokaakao: Lämmitä kattilassa 5 dl maitoa, 100 g suklaata, lisää joukkoon ripaus kanelia.
Kasaa annos: laita pohjalle marinoituja karviaisia ja karviaiscurdiä. Aseta suklaakuvun pohja tämän päälle. Laita kuvun sisään karviaissiirapissa uitettu kakku ja karviaispyree. Laita suklaakupu päälle. Tarjoillessa kaada kaakao suklaakuvun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti