MasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan resepti

MasterChef23_EPS09_annosMARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_0166

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Ainekset

  • 500 g (55%) tummaa suklaata
  • 1 l karviaisia (curdiin ja tarjoiluun pyreenä)

Karviaiscurd

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kasviaispyretä
  • 20 g voita
  • 2 rkl sokeria

Kakku

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

Maitokaakao

  • 5 dl täysmaitoa
  • 100 g suklaata
  • Ripaus kanelia

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita 3 rkl sokeria, 0,5 dl sokeria, ½ vaniljatanko, 1 dl vettä ja 1 dl karpaloita kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä kattilassa. Siivilöi. Siirrä karviaiset eri astiaan ja keitä loppu neste siirapiksi.

Tee kakku: Vatkaa 2 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja 100 g sulatettua voita. Jaa taikina pieniin muotteihin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Soseuta karviaiset ja paseeraa. Tee suklaakuvut: temperoi suklaa, laita muotteihin ja kylmään.

Valmista curd: Sekoita 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl karviaissosetta ja 2 rkl sokeria. Kuumenna liedellä kunnes paksuuntuu. Ota pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon 20 g voita.

Maitokaakao: Lämmitä kattilassa 5 dl maitoa, 100 g suklaata, lisää joukkoon ripaus kanelia.

Kasaa annos: laita pohjalle marinoituja karviaisia ja karviaiscurdiä. Aseta suklaakuvun pohja tämän päälle. Laita kuvun sisään karviaissiirapissa uitettu kakku ja karviaispyree. Laita suklaakupu päälle.  Tarjoillessa kaada kaakao suklaakuvun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!