MasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n resepti

mc_eps8_tra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 5 dl mansikoita
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1/2-1sitruuna
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 rlk voita
  • 1/2 dl mantelia
  • 4 oksaa timjamia
  • hunajaa

Valmistusohje

Tee sorbetti lisäämällä 4 dl mansikoita blenderiin, lisää glukoosisiirappia ja sitruuna. Aja tasaiseksi. Vatkaa valkuainen ja lisää vielä blenderiin. Aja. Kaada massa jäätelökoneeseen.

Savusta kermavaahtoa noin 15 minuuttia. Muista pitää kermavaahto kylmässä. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljalla. Laita kermavaahto sifoniin.

Leikkaa 1 mansikasta ohuita viipaleita. Grillaa muutamaa mansikkaa avotulella ja noin 5 mansikkaa foliossa hunajan ja timajamin kanssa. Jäähdytä. Kerää foliosta liemi talteen ja maista ja mausta hunajalla ja sitruunalla tarvittaessa.

Tee praliini sulattamalla sokeria pannulla. Lisää mantelit ja voi ja sekoita. Jäähdytä.

Tarjoile annos vaahdon kera, hienonnetun praliinin, tuoreen ja grillatun mansikoiden kanssa, koristele orvokeilla ja kaada vielä hieman mansikkalientä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.