MasterChef: Limesorbetti ja panncotta – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 5 dl Kerma
- 2 dl Maito
- 3 kpl Liivatelehti
- 4 dl Sokeria
- 3 dl Limemehua
- 3 dl Kookoskermaa
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 2 rkl Sake
- 1 kpl Vanilijatanko
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa 2dl vettä ja 2dl sokeria. Lisää lopuksi 2dl limen mehua. Laita seos jäätelökoneeseen. Lisää sekaan 2rkl sakea. Odota, että seos sakenee. Kuumenna kattilassa kerma, maito ja 2dl sokeria. Sekoita joukkoon liivatteet. Mausta vanilijalla. Laita massa silikonimuotteihin.
Sekoita kookoskerma, vehnäjauho, 2dl sokeria ja 100g voita tasaiseksi massaksi. Paista uunissa ruskeaksi. Hakkaa grumbleksi pallovispilällä. Kuumenna kattilassa 1dl limemehua 1dl sokeria ja 0,5dl vettä. Lisää joukkoon 2tl agaragaria. Värjää vihreällä elintarvikevärillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku