Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin resepti

MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

THAIBASILIKA-NAUTA

  • 400 g naudan jauheliha (10 %)
  • 1 sipuli
  • muutama kevätsipulin varsi
  • 1 pnt thaibasilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 limetin mehu
  • seesamiöljyä
  • 4 kananmunaa

KORIANTERI-KOOKOSRIISI

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1,3 dl vesi
  • 1 pnt korianteria
  • 1 tl suola

SOM TAM

  • 2 papaijaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 shalottisipulia
  • pala inkivääriä
  • 2 birds eye chiliä
  • 1 punainen chili
  • 1 pnt korianteria
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 2 porkkanaa
  • ½ dl kalakastike
  • 3 limen mehu
  • 1 rkl ruokosokeri

Valmistusohje

THAIBASILIKA-NAUTA:  Silppua sipuli erittäin hienoksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja nypi thaibasilikasta lehdet.

Ruskista naudan jauheliha pannulla seesamiöljyssä korkeahkolla lämmöllä. Ruskistamisen jälkeen siirrä liha lautaselle.

Pienennä pannun lämpötilaa ja lisää pannulle hieman neutraalin makuista ruokaöljyä (rypsiöljy sopii hyvin) ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili hieman pehmeämmäksi, kuitenkaan niitä ruskistamatta.

Sekoita jauheliha takaisin kasvisten joukkoon.

Lisää lopuksi soija- ja kalakastike sekä loput basilikat, mausta sokerilla. Pyöräytä sekaisin ja kuumenna, lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile paistetun kananmunan ja keitetyn riisin kera!

KORIANTERI-KOOKOSRIISI: Mittaa riisit, suola ja nesteet riisinkeittimeen. Keitä kunnes valmis. Kuumaan riisiin lisää pilkottu korianteri.

TOM SAM: Suikaloi papaija, inkivääri porkkana ja shalottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri, kevätsipuli ja chilit joukkoon. Tee kalakastikkeesta, limenmehusta ja ruokosokerista kastike ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Myskikurpitsasalaatti misovinegretilla ja persilja-valkosipuli -creme fraichella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Karitsan karetta, tomaattinen bulgur, romesco-kastiketta, paahdettua mustakaalia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef: Team Tähti -joukkueen reseptitMasterChef Suomi: Bataattia ja vihreää currya, Josen repsepti Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti