Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin resepti

Katukokkien_laulu-17
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

THAIBASILIKA-NAUTA

  • 400 g naudan jauheliha (10 %)
  • 1 sipuli
  • muutama kevätsipulin varsi
  • 1 pnt thaibasilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 limetin mehu
  • seesamiöljyä
  • 4 kananmunaa

KORIANTERI-KOOKOSRIISI

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1,3 dl vesi
  • 1 pnt korianteria
  • 1 tl suola

SOM TAM

  • 2 papaijaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 shalottisipulia
  • pala inkivääriä
  • 2 birds eye chiliä
  • 1 punainen chili
  • 1 pnt korianteria
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 2 porkkanaa
  • ½ dl kalakastike
  • 3 limen mehu
  • 1 rkl ruokosokeri

Valmistusohje

THAIBASILIKA-NAUTA:  Silppua sipuli erittäin hienoksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja nypi thaibasilikasta lehdet.

Ruskista naudan jauheliha pannulla seesamiöljyssä korkeahkolla lämmöllä. Ruskistamisen jälkeen siirrä liha lautaselle.

Pienennä pannun lämpötilaa ja lisää pannulle hieman neutraalin makuista ruokaöljyä (rypsiöljy sopii hyvin) ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili hieman pehmeämmäksi, kuitenkaan niitä ruskistamatta.

Sekoita jauheliha takaisin kasvisten joukkoon.

Lisää lopuksi soija- ja kalakastike sekä loput basilikat, mausta sokerilla. Pyöräytä sekaisin ja kuumenna, lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile paistetun kananmunan ja keitetyn riisin kera!

KORIANTERI-KOOKOSRIISI: Mittaa riisit, suola ja nesteet riisinkeittimeen. Keitä kunnes valmis. Kuumaan riisiin lisää pilkottu korianteri.

TOM SAM: Suikaloi papaija, inkivääri porkkana ja shalottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri, kevätsipuli ja chilit joukkoon. Tee kalakastikkeesta, limenmehusta ja ruokosokerista kastike ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit