THAIBASILIKA-NAUTA: Silppua sipuli erittäin hienoksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja nypi thaibasilikasta lehdet.
Ruskista naudan jauheliha pannulla seesamiöljyssä korkeahkolla lämmöllä. Ruskistamisen jälkeen siirrä liha lautaselle.
Pienennä pannun lämpötilaa ja lisää pannulle hieman neutraalin makuista ruokaöljyä (rypsiöljy sopii hyvin) ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili hieman pehmeämmäksi, kuitenkaan niitä ruskistamatta.
Sekoita jauheliha takaisin kasvisten joukkoon.
Lisää lopuksi soija- ja kalakastike sekä loput basilikat, mausta sokerilla. Pyöräytä sekaisin ja kuumenna, lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile paistetun kananmunan ja keitetyn riisin kera!
KORIANTERI-KOOKOSRIISI: Mittaa riisit, suola ja nesteet riisinkeittimeen. Keitä kunnes valmis. Kuumaan riisiin lisää pilkottu korianteri.
TOM SAM: Suikaloi papaija, inkivääri porkkana ja shalottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri, kevätsipuli ja chilit joukkoon. Tee kalakastikkeesta, limenmehusta ja ruokosokerista kastike ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla