Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan resepti

Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 150 g pakastemansikoita
  • 150 g vadelmia
  • 4 sitruunaa
  • 4 g agar agaria
  • 200 g lakkoja

Valmistusohje

Sulata sokeri ja vesi kattilassa, kunnes muodostuu kirkas neste. Keitä lakkoja kattilassa tilkassa vettä, jotta ne hilloontuu. Siivilöi lakat ja yhdistä ne sokeriliemeen. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään ja laita tekeytymään jäätelökoneeseen. 

Tee mansikkageeli. Keitä pakastemansikoita 0,5 dl vedessä. Lisää noin 1 rkl sokeria. Lisää agar agar ja sekoita. Kaada seos plekille ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun geeli on jähmettynyt, lusikoi se blenderiin ja aja sileäksi. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin. 

Tee vadelmakastike. Keitä vadelmat noin 0,5 dl vedessä. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Siivilöi.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuningatar – Matiaksen reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti