MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Ainekset
- 3 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunan valkuaista
- 150 g pakastemansikoita
- 150 g vadelmia
- 4 sitruunaa
- 4 g agar agaria
- 200 g lakkoja
Valmistusohje
Sulata sokeri ja vesi kattilassa, kunnes muodostuu kirkas neste. Keitä lakkoja kattilassa tilkassa vettä, jotta ne hilloontuu. Siivilöi lakat ja yhdistä ne sokeriliemeen. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään ja laita tekeytymään jäätelökoneeseen.
Tee mansikkageeli. Keitä pakastemansikoita 0,5 dl vedessä. Lisää noin 1 rkl sokeria. Lisää agar agar ja sekoita. Kaada seos plekille ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun geeli on jähmettynyt, lusikoi se blenderiin ja aja sileäksi. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin.
Tee vadelmakastike. Keitä vadelmat noin 0,5 dl vedessä. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Siivilöi.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti