Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Vohvelit, Iinan ja Taijan resepti

Katukokkien_laulu-21
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

SUKLAAKASTIKE

  • 2 dl tummaa suklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 10 g voita

KINUSKIKASTIKE

  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • puolikas omena

ROMMIKASTIKE

  • 2 dl tummaa rommia
  • 0,5 dl sokeria
  • Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua kasaan.

MASCARPONEVAAHTO

  • 1 prk mascarponea
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 kpl sitruunanlohkoa
  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 2 rkl vaniljaesanssia

VOHVELIT

  • 3 kpl kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl täysmaitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

MARJASALAATTI

  • karhunvatukoita
  • punaviinimarjoja
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

SUKLAAKASTIKE: Mittaa kerma kattilaan ja laita suklaan sekaan. Kuumenna ja sekoita, mutta varo ettei pala pohjaan. Lisää lopuksi voi. Sekoita hyvin.

KINUSKIKASTIKE: Mittaa ainekset kattilaan. Laita kattila levylle miedolle lämmölle. Anna kiehua kasaan. Sekoita jottei pala. Kun kastike on valmista, lisää omena pieniksi pilkottuina.

ROMMIKASTIKE: Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua kasaan.

MASCARPONEVAAHTO: Vatkaa mascarponen rakenne rikki. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa astiassa. Sekoita ainekset.

Mausta vaniljalla, sitruunan mehulla, raastetulla sitruunan kuorella. Lisää joukkoon pienet sitruunanpalat. 

VOHVELIT: Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään kananmunan keltuaiset, maito, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja jäähtynyt voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varoen taikinaan sekaisin. Paista vohveliraudalla kullanruskeaksi.

MARJASALAATTI: Sekoita ainekset keskenään.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit