Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Granny Smith omenaa ja hasselpähkinää – Pietarin resepti

Julkaistu 09.05.2023 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 6 kpl Granny smith omenoita
  • 2 dl Sokeria
  • 1 dl Glukoosisiirappia
  • Kourallinen Hasselpähkinöitä
  • 1 dl Muscovadosokeria
  • Voita
  • 2 kpl Granny smith omenoita
  • 2 rkl Calvadosta
  • 1 dl Sokeria
  • Voita
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl Kermaa
  • Voita
  • Suolaa

Valmistusohje

 Mehusta omenat ja lisää glukoosisiirappia ja sokeria niin että sokeripitoisuus on vähintään 20%. Kaada seos kylmänä jäätelökoneeseen ja pyöritä sorbetiksi. Laita pakkaseen. Tee hasselpähkinäcrispi sekoittamalla aineet ja paahtamalla uunissa rapeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 

Kuutioi kuoritut omenat ja paista pannulla sokerin sekä voin kanssa. Lisää calvados ja sytytä tuleen. Anna alkoholin haihtua ja liekkien sammua. Karamellisoi sokeria, lisää lämmintä kermaa kokoajan vispaten. Lopuksi lisää joukkoon voita ja mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Vadelma-vaahterasiirappi-pannacotta, Ressun reseptiMasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen reseptiMasterChef: Eaton mess – Marinan reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti