MasterChef: Granny Smith omenaa ja hasselpähkinää – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 6 kpl Granny smith omenoita
- 2 dl Sokeria
- 1 dl Glukoosisiirappia
- Kourallinen Hasselpähkinöitä
- 1 dl Muscovadosokeria
- Voita
- 2 kpl Granny smith omenoita
- 2 rkl Calvadosta
- 1 dl Sokeria
- Voita
- 1 dl Sokeria
- 2 dl Kermaa
- Voita
- Suolaa
Valmistusohje
Mehusta omenat ja lisää glukoosisiirappia ja sokeria niin että sokeripitoisuus on vähintään 20%. Kaada seos kylmänä jäätelökoneeseen ja pyöritä sorbetiksi. Laita pakkaseen. Tee hasselpähkinäcrispi sekoittamalla aineet ja paahtamalla uunissa rapeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Kuutioi kuoritut omenat ja paista pannulla sokerin sekä voin kanssa. Lisää calvados ja sytytä tuleen. Anna alkoholin haihtua ja liekkien sammua. Karamellisoi sokeria, lisää lämmintä kermaa kokoajan vispaten. Lopuksi lisää joukkoon voita ja mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti