MasterChef: Granny Smith omenaa ja hasselpähkinää – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps14_annos_PIETARI_kuva_juuli_aschan_003

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 6 kpl Granny smith omenoita
  • 2 dl Sokeria
  • 1 dl Glukoosisiirappia
  • Kourallinen Hasselpähkinöitä
  • 1 dl Muscovadosokeria
  • Voita
  • 2 kpl Granny smith omenoita
  • 2 rkl Calvadosta
  • 1 dl Sokeria
  • Voita
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl Kermaa
  • Voita
  • Suolaa

Valmistusohje

 Mehusta omenat ja lisää glukoosisiirappia ja sokeria niin että sokeripitoisuus on vähintään 20%. Kaada seos kylmänä jäätelökoneeseen ja pyöritä sorbetiksi. Laita pakkaseen. Tee hasselpähkinäcrispi sekoittamalla aineet ja paahtamalla uunissa rapeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 

Kuutioi kuoritut omenat ja paista pannulla sokerin sekä voin kanssa. Lisää calvados ja sytytä tuleen. Anna alkoholin haihtua ja liekkien sammua. Karamellisoi sokeria, lisää lämmintä kermaa kokoajan vispaten. Lopuksi lisää joukkoon voita ja mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!