Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Loaded uuniperuna, Iinan ja Taijan resepti

Katukokkien_laulu-20
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

UUNIPERUNA

  • 4 kpl rosamunda perunaa
  • 50 g gouda juustoa
  • 50 g emmental juustoa
  • 50 g voita

MAKEA PEKONI

  • 200 g siankylkeä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa maun mukaan

COLESLAW

  • pala punakaalta
  • ½ prk ranskankermaa
  • ½ prk smetanaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

KARAMELLISOITU SIPULI

  • 2 kpl keltasipulia
  • 30 g voita
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa maun mukaan

RAPEA PERUNA

  • 1 rosamunda peruna
  • suolaa

Valmistusohje

UUNIPERUNA: Kastele perunat, ja pistele muutama reikä kuoreen. Laita perunat mikroon siihen asti, kunnes ne ovat kypsiä – noin 20 minuuttia. Laita lopuksi grillivastukselle uuniin, jotta saat rapean pinnan. Kun perunat ovat valmiita, tee viilto pitkittäissuunnassa perunaan ja kaavi sisus perunoista kulhoon. Lisää kulhoon voi ja juustot raasteena. Sekoita. Jaa massa perunankuorien sisään.

MAKEA PEKONI: Pilko ja paista pekonit pannulla rapeiksi. Lisää vaahterasiirappi ja suola maun mukaan.

COLESLAW: Suikaloi punakaali ohueksi. Sekoita aineet kulhossa. Maista, ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

KARAMELLISOITU SIPULI: Suikaloi keltasipuli ja paista pannulla voissa. Paista miedolla lämmöllä, kunnes pehmeää ja alkavat karamellisoitua. Lisää sokeri, ja jatka paistamista. Lisää suola maun mukaan.

RAPEA PERUNA: Kuori ja suikaloi peruna ohuen ohueksi spiraalileikkurin avulla. Muodosta kekoja perunasuikaleista, ja friteeraa keot yksitellen rapeiksi. Mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit