Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun resepti

Katukokkien_laulu-19
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

TASKURAVUT

  • 5 pehmeäkuorista taskurapua
  • 2 dl maissihiutaleita (esim. corn flakes)
  • 3 dl piimää
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maissitärkkelystä
  • suolaa
  • mustapippuria

MANGOSALSA

  • 1 syöntikypsä mango
  • 1 shalottisipuli
  • 1 chili
  • 1 pnt korianteria
  • 1 limen mehua
  • 1 limen kuori raastettuna
  • suolaa

PEHMEÄT TACOT

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

MAJONEESI

  • 1 kananmuna
  • 2 dl neutraalia öljyä
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • tilkka sitruunamehua
  • ripaus sokeria ja suolaa tarvittaessa.

Valmistusohje

TASKURAVUT: Sekoita maissitärkkelys ja jauho keskenään. Murskaa maissihiutaleita pieniksi muruiksi. Pyörittele ravut ensin jauhoseoksessa, sen jälkeen piimässä ja lopuksi vielä maissihiutalemuruissa. Friteeraa ravut 180 asteessa n. 3-4 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

MANGOSALSA: Suikaloi mango ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli, chili sekä korianteri pieneksi. Sekoita kaikki yhteen. Mausta limenmehulla, limenkuoriraasteella sekä suolalla. Tarkista maku.

PEHMEÄT TACOT: Sulata voi, mutta älä kuumenna liikaa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja voi. Työstä hetki. Lisää lopuksi maito. Työstä taikinasta samankokoisia palloja, ja anna levätä hetki. Kauli tacot haluamasi kokoisiksi. Paista kuumalla ja kuivalla pannulla molemmilta puolilta.

MAJONEESI: Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Laita öljy päällimmäiseksi. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hitaasti ylös ja majoneesi on valmis. Tarkista maku.

Tarjoiluun limen lohkoja, chiliä ja korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit