MasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 2,5 dl Kerma
- 2,5 dl Täysmaito
- 0,7 dl Sokeri
- ½ ruukkua aasialaista minttua
- 6 kpl Kananmunan keltuaisia
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 100 g Voita
- 3 kpl Kananmunia
- 1 tl Leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori
Valmistusohje
Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu
Riko keltuaisista rakenne
Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään
Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.
Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.
Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.
Kokoa annos lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti