MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 2,5 dl Kerma
- 2,5 dl Täysmaito
- 0,7 dl Sokeri
- ½ ruukkua aasialaista minttua
- 6 kpl Kananmunan keltuaisia
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 100 g Voita
- 3 kpl Kananmunia
- 1 tl Leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori
Valmistusohje
Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu
Riko keltuaisista rakenne
Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään
Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.
Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.
Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.
Kokoa annos lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!