MasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti

mc_eps5_annos_petra_s_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2,5 dl Kerma
  • 2,5 dl Täysmaito
  • 0,7 dl Sokeri
  • ½ ruukkua aasialaista minttua
  • 6 kpl Kananmunan keltuaisia
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 100 g Voita
  • 3 kpl Kananmunia
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu

Riko keltuaisista rakenne

Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään

Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.

Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.

Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.

Kokoa annos lautaselle.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja