Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti

Julkaistu 01.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2,5 dl Kerma
  • 2,5 dl Täysmaito
  • 0,7 dl Sokeri
  • ½ ruukkua aasialaista minttua
  • 6 kpl Kananmunan keltuaisia
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 100 g Voita
  • 3 kpl Kananmunia
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu

Riko keltuaisista rakenne

Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään

Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.

Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.

Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.

Kokoa annos lautaselle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Jouluinen pannari pannulla ja vanilja-appelsiinijäätelö, Sabinan reseptiMasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan reseptiMasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n reseptiMasterChef: Eaton mess – Marinan reseptiMasterChef: Tuulihatut – Ollin reseptiMasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti