Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Berliinin katukeittiö: Flatbread kanalla, pikkelöidyllä punakaalilla ja jogurttikastikkeella, Valtterin ja Darinan resepti

MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

KANA

  • kokonainen kana
  • 2 rkljuustokuminaa
  • 2 rkl cayennepippuria
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 ½ rkl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • suolaa

JOGURTTIKASTIKE

  • 1 prk turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruuna mehu
  • ¼ sitruunan kuori
  • kourallinen hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl tahinia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

PIKKELÖITY PUNAKAALI

  • ½ punakaali
  • suolaa
  • 1–2–3 pikkelöintilientä (1 osaa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)

FLATBREAD

  • 1,5 dl vettä
  • 3–4 dl karkea vehnäjauhoa
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • voita voiteluun

Valmistusohje

KANA: Poista kanan selkäranka leikkaamalla saksilla rangan kummaltakin puolen. Käännä kana rintapuoli ylöspäin, levitä selän puolelta ja paina rinta alas, jotta saat kanan tasaiseksi uunipellille. Suolaa todella runsaalla suolalla. Lisää mausteiden joukkoon hiukan öljyä, jotta saat tahnan, jonka voit hieroa kanan pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes reisien sisälämpötila on 70 astetta. Jos pinta ottaa liikaa väriä, suojaa kana foliolla. Anna vetäytyä rauhassa. Renssaa ja viipaloi kana tarjoilua varten.

JOGURTTIKASTIKE: Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele päälle suolaa. Hiero leikkuulaudalla veitsen ja suolan avulla valkosipulitahnaksi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. 

PIKKELÖITY PUNAKAALI: Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla. Suolaa ja valuta kaali. Tee pikkelöintiliemi ja kaada kaalin sekaan, jätä marinoitumaan tarjoiluun asti.

FLATBREAD: Sekoita taikina ja vaivaa kiinteäksi palloksi, anna levätä ennen kuin leikkaat kuuteen osaan. Jauhota alusta ja kauli kuusi ohutta leipää. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin, ja voitele lopussa voilla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Loaded uuniperuna, Iinan ja Taijan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti