Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkue

Julkaistu 08.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa valmistettiin aamiaistarjotin.

Munakokkeli

  • 10 kpl kananmunaa
  • 3 rkl voi
  • 2 rkl creme fraiche
  • pakettillinen pekonia

Ratatoulle

  • 2 kpl erivärisiä porkkanoita
  • 2 kpl paprikaa
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl salaattifenkoli
  • 3 kpl pientä kesäkurpitsaa
  • 10 kpl sokeriherne
  • suola
  • 1 sitruunan mehu
  • 50 g voi
  • 2 rkl yrttietikkaa
  • 4 timjamin oksaa
  • 2 rkl hunaja

Vihershotti

  • 1 kpl kurkku
  • 5 dl pinaatti
  • 1 kpl vihreä omena
  • 2 sitruunan mehu
  • inkivääriä oman maun mukaan
  • 2 dl omenamehu

Financier-leivos

  • 6 kpl valkuainen
  • 100 g tomusokeri
  • 90 g vehnäjauho
  • 90 g mantelijauho
  • 150 g voi
  • pensasmustikoita

Mustikkaserbet

  • 200 g mustikka
  • 0,5 dl glukoosisiirappi
  • ½ sitruunan mehu
  • 150 ml turkkilainen jugurtti

Mascarponevaahto

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl mascarponen
  • ½ sitruunan kuori
  • sokeria maun mukaan

Sienitoast

  • 2 kpl herkkutatti
  • kourallinen kanttarelli
  • 0,5 dl kuohukerma
  • 2 rkl creme fraiche
  • 1 kpl salottisipuli
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • rapea kuorista maalaisleipää
  • 1 dl goudaa raastettuna
  • voita paistamiseen

Pikkelöidyt herneet

  • 1-2-3 liemi valkoviinietikalla
  • Sokeriherneitä

Valmistusohje

Sekoita ainekset munakokkeliin. Laita voi pannulle ja anna sulaa ja sekoita seosta hitaasti miedolla lämmöllä. Laita pekonit leivinpaperille ja 200c uuni 12-14min kunnes rapeita. Anna jäähtyä ja aja muruksi. Leikkaa ruohosipuli pieneksi silpuksi.

Preppaa kaikki kasvikset valmiiksi haluamiksi paloiksi. Esikeitä kovat juurekset ennen paistoa. Paista kaikki voissa, mausta suolalla, pippurilla, etikalla, sitruunalla ja yrteillä. Paista kasvikset lopuksi yhdessä. Annostele.

Kuori hedelmät ja laita kaikki blenderiin. Siivilöi mehuksi.

Leikka herkkutatit ohuiksi siivuiksi ja paista reilussa voissa hyvä väri pintaan. Siirrä sivuun. Lisää pannulle voita ja pilkotus salotit ja pilkotut kanttarellit. Kuullota ja lisää kuohukerma, timjani, suola ja pippuri. Ota sivuun ja lisää creme fraiche. Sivele öljyllä ja paahda leivät uunissa. Laita sienipaistos, paistetut herkkutatit leivällle, lisää juustoraaste. Gratinoi nopeasti uunissa. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kiehauta 1-2-3 liemi ja lisää herneet kuumaan liemeen. Anna pikkelöityä 15min.

Vispaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Ruskista voi ja siirrä jäähtymään. Lisää siiviloiden jauhot valkuaismassan joukkoon hienovaraisesti sekoittaen. Kääntele jäähtynyt voi joukkoon hiljalleen (Jätä hieman viimeistelyyn). Voitele vuoka / muotit. Kypsennä 225c 8-10min. Valele jäähtynyt leivos ruskistetulla voilla.

Laita mustikat, sokeri, sitruumehu, glukoosi ja turkkilainen jugurtti tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää sokeria ja sitruunamehua maun mukaan. Laita seos pakkaseen kunnes jäätynyt välillä sekoittaen jotta massa jäätyy tasaisesti.

Vispaa kerma, lisää mascarpone sekä sitruunankuori. Mausta maun mukaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihilloMasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiMasterChef: Luksusaamupala – sininen joukkueKokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Inhokkeja ja himottavia paheita: katso Kokkisodan viimeisen jakson reseptit!Kokkisodan neljäs jakso tarjoilee herkkuja eineksistä ja etanoista – katso tästä reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti