Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeella

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ pss kuivahiiva
  • 3-4 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl spelttijauhoja
  • n. 12dl 00-jauhatus pizzajauhoja

Bearnaisekastike

  • 4 keltuaista
  • 2 salottisipulia
  • 1dl vettä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1tl persiljaa
  • suolaa maun mukaan

Paahdetut kirsikkatomaatit

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ruukku timjamia
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria (hienonnettua)

Ranskankerma

  • ½ sitruuna
  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Muut aineet

  • 1 pkt (100g) parmankinkkua
  • 1 pkt (200g) mozzarellaa
  • 1 tlk (240 g) säilöttyjä artisokan sydämiä
  • 3 dl rucolaa

Valmistusohje

POHJA: Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva ja suola. Anna hiivan liueta veteen. Lisää spelttijauhot taikinaan. Lisää 00- jauhatuksen jauhoja, kunnes taikina alkaa kiinteytyä. Lisää öljy. Jatka vaivaamista lisäämällä samalla jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa eikä jää enää käsiin/kulhoon kiinni. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

BEARNAISEKASTIKE: Laita kattilaan vesi ja valkoviinietikka kiehumaan. Lisää hienonnetut salottisipulit ja mustapippurit. Keittele kasaan, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Laita keltuaiset kuumuuden kestävään kulhoon ja kulho poreilevan vesikattilan päälle ns. vesihauteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki. Kun munat alkavat lämmetä, lisää vähän kerrallaan makulientä sekaan. Vatkaa voimakkaasti seosta koko ajan. Kun seos on tasainen, ala lisätä voita nokare kerrallaan edelleen voimakkaasti sekoittaen. Kun kaikki voi on lisätty, mausta kastike suolalla, sokerilla, valkopippurilla, rakuunalla ja persiljalla.

PAAHDETUT KIRSIKKATOMAATIT: Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja murskaa kevyesti valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa keskenään tomaatit, valkosipuli, öljy, timjami, suola ja pippuri. Laita uunipellille ja paahda 175 astetta n. 15min kunnes tomaatit saavat hieman paahteista väriä.

RANSKANKERMA: Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita ranskankerma, suola ja pippuri. Kuumenna uuni 275 astetta. Laita uuniin heti lämmityksen aluksi pizzakivi kuumenemaan. Muotoile pizzataikinasta ohuita haluamasi mallisia pizzoja. Tärkeää on, että pohja on ohut. Levitä pohjan päälle ranskankerma. Lado päälle mozzarella, latva-artisokka ja kirsikkatomaatit. Nosta pizza pizzakivelle ja paista noin 10 minuuttia, riippuen pizzan koosta ja uunista. Lado paistetun pizzan päälle parmankinkku ja rucola. Levitä lopuksi bearnaisekastiketta pizzan päälle ohuiksi kastikenauhoiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Cheddar-peruna-sipulipiirakka, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti