Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kakku fiesta & siesta – Teemu V:n resepti

Julkaistu 03.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Churrokakku

  • Kakkupohja
  • 2 dl vehnäjauho
  • 2 dl kanamunaa (5 munaa)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Churrokakku-täytteet

  • 2 dl kuohukerma
  • 2 rkl rommia
  • 200 g mascarpone
  • 100 g maitosuklaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauho
  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 1 tl kanelia

Quesadillakakku

  • Tortillataikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl maissijauhoja
  • 2 dl vettä
  • 0,5 tl chilijauhe

Avokadomousse

  • 1 kokonainen avokado
  • 2 limettiä
  • 1 dl smetana
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 tl suolaa

Kaljapavut

  • 200 g mustia papuja
  • 0,4 dl olutta
  • 1 salottisipuli
  • 1 chili
  • 3 rkl rypsiöljy

Tequila katkaravut

  • 100 g katkarapuja
  • 3 rkl tequila
  • 20 g salottisipuli
  • 20 g chili
  • 50 g voita
  • 2 rkl korianteri
  • 2 rkl chipotlepaprika

Valmistusohje

Valmista kakkupohja. Sekoita ainekset monitoimikoneessa löysäksi taikinaksi. Laita kakkuvuoalle uuniin 175-astetta kiertoilmalle 40 min. Vatkaa kerma lisää rommi ja laita jääkaappiin maustumaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä sekoita mascarponen kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmista churrotaikina, keitä vesi ja voi sekaisin. Kun hieman jäähtynyt lisää jauhot voimakkaasti vatkaten. Laita taikina pursotin pussiin ja jääkaappiin hetkeksi. Kuumenna öljy kattilassa tai käytä öljykeitintä. Pursota Churrotaikinaa n. 10 cm pötköjä ja keitä kunnes kullan ruskeat. Anna hieman jäähtyä paperin päällä niin ylimääräinen öljy valuu pois, pyöräytä kaneli sokeri seoksessa ja nosta kakun päälle.

Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valmista avokado mousse sekoittamalla kaikki ainekset keskenään laita pursotin pussiin. Kuullota salottisipuli ja chili kattilassa, lisää valutetut pavut ja kaada olut, keitä miedolla lämmöllä kannen alla n 20 min. Lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa. Valuta pavut. Tequila katkaravut, Kuullota öljyssä salottisipuli ja chili, lisää katkaravut ja paista hetki, lisää tequila ja sytytä, anna liekin palaa loppuun niin alkoholin maku palaa pois. Lisää korianteri ja voi ja mausteet.

Kauli tortilla taikina pannun kokoiseksi lätyksi, paista kuivalla pannulla kunnes kaunis väri, lisää toiselle puolelle raastettu cheddar ja anna sulaa hieman, pinoa valmiit letut päällekkäin ja lisää joka toiseen väliin papuja. Päällimmäiseen kerrokseen lisää katkaravut ja avokadomousse.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihilloMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Gyozat – Ellan reseptiMasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkueKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Veeran Churrot chili-appelsiini-suklaakastikkeella
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti