MasterChef: Kakku fiesta & siesta – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.
Churrokakku
- Kakkupohja
- 2 dl vehnäjauho
- 2 dl kanamunaa (5 munaa)
- 2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
Churrokakku-täytteet
- 2 dl kuohukerma
- 2 rkl rommia
- 200 g mascarpone
- 100 g maitosuklaa
- 2 dl vettä
- 2 dl vehnäjauho
- 100 g voita
- 50 g sokeria
- 1 tl kanelia
Quesadillakakku
- Tortillataikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl maissijauhoja
- 2 dl vettä
- 0,5 tl chilijauhe
Avokadomousse
- 1 kokonainen avokado
- 2 limettiä
- 1 dl smetana
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 tl suolaa
Kaljapavut
- 200 g mustia papuja
- 0,4 dl olutta
- 1 salottisipuli
- 1 chili
- 3 rkl rypsiöljy
Tequila katkaravut
- 100 g katkarapuja
- 3 rkl tequila
- 20 g salottisipuli
- 20 g chili
- 50 g voita
- 2 rkl korianteri
- 2 rkl chipotlepaprika
Valmistusohje
Valmista kakkupohja. Sekoita ainekset monitoimikoneessa löysäksi taikinaksi. Laita kakkuvuoalle uuniin 175-astetta kiertoilmalle 40 min. Vatkaa kerma lisää rommi ja laita jääkaappiin maustumaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä sekoita mascarponen kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmista churrotaikina, keitä vesi ja voi sekaisin. Kun hieman jäähtynyt lisää jauhot voimakkaasti vatkaten. Laita taikina pursotin pussiin ja jääkaappiin hetkeksi. Kuumenna öljy kattilassa tai käytä öljykeitintä. Pursota Churrotaikinaa n. 10 cm pötköjä ja keitä kunnes kullan ruskeat. Anna hieman jäähtyä paperin päällä niin ylimääräinen öljy valuu pois, pyöräytä kaneli sokeri seoksessa ja nosta kakun päälle.
Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valmista avokado mousse sekoittamalla kaikki ainekset keskenään laita pursotin pussiin. Kuullota salottisipuli ja chili kattilassa, lisää valutetut pavut ja kaada olut, keitä miedolla lämmöllä kannen alla n 20 min. Lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa. Valuta pavut. Tequila katkaravut, Kuullota öljyssä salottisipuli ja chili, lisää katkaravut ja paista hetki, lisää tequila ja sytytä, anna liekin palaa loppuun niin alkoholin maku palaa pois. Lisää korianteri ja voi ja mausteet.
Kauli tortilla taikina pannun kokoiseksi lätyksi, paista kuivalla pannulla kunnes kaunis väri, lisää toiselle puolelle raastettu cheddar ja anna sulaa hieman, pinoa valmiit letut päällekkäin ja lisää joka toiseen väliin papuja. Päällimmäiseen kerrokseen lisää katkaravut ja avokadomousse.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan