Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin resepti

Julkaistu 30.11.2023 10:17

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Parfait

  • 112 g maitoa
  • 125 g kermaa
  • 25 g glukoosisiirappia
  • 2 g suolaa
  • 60 g keltuaista
  • 225 g suklaata
  • 50 g vettä
  • 130 g sokeria
  • 90 g valkuaista
  • 8cl brandya
  • 400 g vatkattua kermaa

Suklaadippi

  • 250 g kaakaovoita
  • 250 g suklaata
  • Karamellipähkinöitä

Yuzumarinoitu vadelma

  • 1 dl 50/50 sokerilientä
  • 0,25 dl yuzumehua
  • Vadelmia

Lämmin suklaakastike

  • 100 g suklaata
  • 100 g maitoa
  • 100 g kermaa
  • 100 g sokeria
  • 50 g glukoosia
  • 50 g voita

Valmistusohje

Tee parfaitmassan pohja. Mittaa kattilaan maito, kerma, glukoosi, suola sekä keltuaiset. Kypsennä kokoajan sekoittaen 78-asteeseen. Lisää suklaan päälle ja emulgoi. Laita pakkaseen hyytymään.

Tee parfaitmassaan italialainen marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja tee 121-asteinen siirappi. Lisää nauhana vatkattuun valkuaiseen ja jäähdytä kokoajan sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen parfaitpohjaan brandyn kanssa. Vatkaa 400g kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää massaan. Muotita ja pakasta.

Tee vadelmien marinadi valmistamalla 50% sokeriliemi ja mausta liemi yuzulla. Lisää hieman jäähtyneenä vadelmien päälle.

Mittaa suklaakastikkeen raaka-aineet kattilaan ja emulgoi. 

Sulata suklaa ja kaakaovoi parfaitien dippaamista varten. Jäähdytä 40 asteiseksi ja lisää karamellisoidut pähkinät. Dippaa grillivarrasta tai nuppineulaa apuna käyttäen täysin jäätynyt parfait. 

Kokoa annos. Tarjoile lämpimän suklaakastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkueMasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti