MasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Parfait
- 112 g maitoa
- 125 g kermaa
- 25 g glukoosisiirappia
- 2 g suolaa
- 60 g keltuaista
- 225 g suklaata
- 50 g vettä
- 130 g sokeria
- 90 g valkuaista
- 8cl brandya
- 400 g vatkattua kermaa
Suklaadippi
- 250 g kaakaovoita
- 250 g suklaata
- Karamellipähkinöitä
Yuzumarinoitu vadelma
- 1 dl 50/50 sokerilientä
- 0,25 dl yuzumehua
- Vadelmia
Lämmin suklaakastike
- 100 g suklaata
- 100 g maitoa
- 100 g kermaa
- 100 g sokeria
- 50 g glukoosia
- 50 g voita
Valmistusohje
Tee parfaitmassan pohja. Mittaa kattilaan maito, kerma, glukoosi, suola sekä keltuaiset. Kypsennä kokoajan sekoittaen 78-asteeseen. Lisää suklaan päälle ja emulgoi. Laita pakkaseen hyytymään.
Tee parfaitmassaan italialainen marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja tee 121-asteinen siirappi. Lisää nauhana vatkattuun valkuaiseen ja jäähdytä kokoajan sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen parfaitpohjaan brandyn kanssa. Vatkaa 400g kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää massaan. Muotita ja pakasta.
Tee vadelmien marinadi valmistamalla 50% sokeriliemi ja mausta liemi yuzulla. Lisää hieman jäähtyneenä vadelmien päälle.
Mittaa suklaakastikkeen raaka-aineet kattilaan ja emulgoi.
Sulata suklaa ja kaakaovoi parfaitien dippaamista varten. Jäähdytä 40 asteiseksi ja lisää karamellisoidut pähkinät. Dippaa grillivarrasta tai nuppineulaa apuna käyttäen täysin jäätynyt parfait.
Kokoa annos. Tarjoile lämpimän suklaakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka